Cauta

Italia se pregătește de redeschiderea școlilor cu… ferăstrăul

scolile din italia

Italia, primul epicentru Covid-19 din afara Chinei, a folosit un regim de testare agresiv și măști de față pentru a învinge un al doilea val de pandemie până acum. Dar, pe măsură ce copiii italienilor se pregătesc să se întoarcă în sala de clasă, multe școli iau lucrurile în propriile lor mâini – prin tăierea mobilierului.

Distanțarea fizică este vitală pentru a atenua răspândirea coronavirusului, dar majoritatea școlilor italienești încă folosesc bănci de modă veche, în care sunt așezați mai mulți elevi la un loc pentru a economisi spațiu în sălile de clasă înghesuite. Băncile de o singură persoană sunt rare, scrie CNN.

Ministerul Educației din Italia a lansat o cerere la nivel european la începutul lunii iulie pentru trei milioane de bănci cu un singur loc. se așteaptă o decizie finală, astfel încât școlile să poată asambla noul mobilier în momentul în care elevii vor reveni la școală la mijlocul lunii septembrie.

Mai multe instituții sunt însă îngrijorate că noul mobilier nu va ajunge însă la timp așa că s-au gândit să taie actualul mobilier. „Am putea folosi separatoare de lemn, pentru a evita contactul, dar cea mai bună soluție rămâne să tăiem băncile”, a declarat Adelfio Cardinale, omologul inspectorului școlar.

Întoarcerea elevilor la școală este considerată un pas înainte crucial pentru Italia, care până acum a evitat un al doilea val al pandemiei de coronavirus. A fost prima națiune europeană care a închis școlile. Unele unități și-au suspendat cursurile pe 5 martie, iar 5 zile mai târziu, toți elevii au fost trimiși acasă.

Măsuri pentru redeschiderea şcolilor

Autorităţile italiene au fost criticate pentru faptul că, după ce au emis recomandările pentru redechiderea şcolilor, la sfârşitul lunii iunie, s-au mişcat lent pentru pregătirea efectivă a începutului noului an şcolar.

Guvernul italian a prezentat un prim ghid privind redeschiderea şcolilor, în urma consultărilor cu toate părţile implicate, pe 26 iunie. Atunci, ministrul Educaţiei, Lucia Azzolina, anunţa că se pregăteau investiţii de 1 miliard de euro pentru creşterea numărului de profesori, dar şi fonduri pentru extinderea spaţiilor de învăţământ şi alte măsuri, potrivit bursa.ro. Tot atunci, ministerul anunţa:

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Plecarea Annei Wintour înseamnă sfârșitul Vogue?
  • România, luată din nou ostatică de statul paralel / Evaziunea fiscală, pretextul pentru revigorarea protocoalelor „Binomului” Coldea-Kovesi
  • Pentru că nu-i mai poate jecmăni, Bolojan le taie românilor independența energetică
  • Sindicaliștii ANAF: Legea încurajează evaziunea fiscală
  • Marea revenire a piețelor europene, după 10 ani de criză
  • Stoichkov dă de pământ cu Klopp și Maresca: „Când luați 20 de milioane pe an, nu vă mai plângeți!”
  • Cine l-a împins pe Trump spre războiul cu Iranul?
  • Exit mobile version