Cauta

Greta Thunberg se întoarce la școală după un an de activism climatic

greta thunberg

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a anunţat că revine la şcoală după o pauză de un an în care a militat pentru reducerea emisiilor și combaterea schimbărilor climatice, potrivit The Guardian.

„Anul meu sabatic de la şcoală s-a încheiat şi mi se pare grozav să mă întorc din nou la şcoală!”, a scris adolescenta de 17 ani pe Twitter, atașând o fotografie cu ea zâmbitoare. Greta nu a precizat însă în ce oraș sau la ce școală își va continua studiile.

Pe parcursul anului, Thunberg s-a întâlnit cu activişti pentru climă din Europa şi Americi şi a fost propusă la Premiul Nobel pentru Pace. De asemenea, a fost desemnată de revista americană Time „Omul anului” 2019.

Și-a dedicat timpul luptei împotriva schimbărilor climatice

Greta Thunberg nu a frecventat anul trecut cursurile şcolare dedicându-şi timpul luptei împotriva schimbărilor climatice. De când a terminat școala în iunie 2019, călătoriile adolescentei în întreaga lume au însemnat lecții de la distanță.

În loc să-și continue liceul, ea a navigat pe Atlantic cu barca – sperând să evidențieze emisiile de carbon ale zborului cu avionul. În august 2019 a călătorit într-o ambarcaţiune până la New York pentru a participa la summitul ONU pentru climă, în cadrul căruia a rostit celebra frază „Cum îndrăzniţi?/How dare you?”, când i-a criticat pe liderii mondiali într-un discurs vizionat de un număr impresionant de oameni.

Destinația ei finală a fost conferința climatică COP25 ONU în capitala statului Chile, Santiago. Dar evenimentul a fost mutat în cele din urmă la Madrid din cauza protestelor masive, determinând-o pe Greta Thunberg să navigheze din SUA în Europa la bordul unui catamaran aparținând unui cuplu de australiani.

În urmă cu aproape doi ani, Greta Thunberg, o adolescentă de 15 ani din Suedia, a început mișcarea „Vineri pentru viitor” prin care a mobilizat milioane de elevi și studenți să iasă în stradă și să ceară ajutor pentru planetă.

Ultimele stiri

  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • Exit mobile version