Cauta

Germania înăsprește „Regula 3G”! Din toamnă, restricții mai dure pentru cei nevaccinați

covid-19

Germania înăsprește „Regula 3G”! Din toamnă, restricții mai dure pentru cei nevaccinați

Germania anunță reguli mai dure dacă va fi lovită de un al patrulea val dur de coronavirus în următoarele luni. Vor fi tratate diferenţiat, în viitor, persoanele vaccinate şi cele nevaccinate? O dilemă intens dezbătută, iniţiată mai ales de ministrul federal al Sănătăţii Jens Spahn şi ministrul pentru relaţia cu Cancelaria Federală.

Propunerile urmează a fi discutate într-o întrunire oficială marţea viitoare. Cancelara Angela Merkel şi premierii landurilor federale vor dezbate atunci măsurile necesare pentru a evita un nou val în actuala pandemie.

Ministerul german al Sănătății dorește să continue restricțiile Covid pe tot parcursul toamnei și iernii și ar putea să promoveze reguli mai stricte pentru cei nevaccinați – însă politicienii nu prezic un blocaj strict, informează publicația germană The Local.

Privind spre o toamnă și o iarnă potențial dificilă, oficialii guvernamentali ar fi susținut că sunt necesare măsuri continue „pentru a proteja sistemul de sănătate de tulpini excesive și pentru a proteja grupurile de oameni care nu pot fi încă vaccinați împotriva unei boli potențial grave”. Cu toate acestea, din cauza unui număr relativ mare de persoane vaccinate în Germania, este puțin probabil ca oamenii să se confrunte cu tipurile de restricții pe care le-au văzut în 2020 și în primele luni ale anului 2021, potrivit raportului ministerului Sănătății german.

„O blocare drastică ca cele pe care le-am văzut în al doilea și al treilea val nu va fi cu siguranță necesară”, au scris ei. „Un al patrulea val de infecții cu Covid a început, deși încă la un nivel scăzut. În plus față de fluxul crescut de infecții de către persoanele care se întorc din călătorii, oamenii se comportă aproape la fel ca în vremurile dinaintea pandemiei.”

„Regula 3G” ar putea fi înăsprită

Presa germană transmite că Ministerul Sănătății solicită continuarea regulii „3G”, care dictează că oamenii ar trebui fie vaccinați (geimpft), recuperați (genesen), fie testați pentru Covid (getestet) pentru a intra în anumite locații sau a lua parte la anumite evenimente.

Indiferent de ratele de infecție, se crede că Ministerul Sănătății vrea ca regula 3G să continue până cel puțin la mijlocul lunii septembrie. Cu toate acestea, dacă ratele de infecție cresc semnificativ, regulile ar putea fi înăsprite în continuare, ceea ce înseamnă că numai persoanelor recuperate sau vaccinate – mai degrabă decât persoanelor cu un test negativ – li se va permite să viziteze hoteluri, restaurante, cosmeticieni sau evenimente publice mari.

Masca rămâne obligatorie

Potrivit rapoartelor mass-media, Ministerul Sănătății presează, de asemenea, pentru o continuare strictă a regulilor de îmbrăcăminte și distanțare socială până în primele luni ale anului 2022.

Cele trei reguli de bază – igienă, distanță și purtarea măștii – ar trebui respectate în orice moment când grupurile de oameni sunt adunați în spații închise, au spus miniștrii în document. Acest lucru este deosebit de important atunci când starea de vaccinare a participanților este necunoscută sau când sunt prezente persoane vulnerabile, au spus ei.

Ultimele cifre arată că 53% din populație este complet vaccinată, iar 62% a primit cel puțin o doză. Incidența de 7 zile a crescut ușor la 18,5 cazuri la 100.000 de persoane.

Ultimele stiri

  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • Exit mobile version