AcasăAfaceriScandal în Germania: secretele comerciale ale companiei Daimler, compromise

Scandal în Germania: secretele comerciale ale companiei Daimler, compromise

Autoritățile au declanșat o anchetă care vizează „persoane încă neidentificate din Ministerul Federal al Transporturilor” și Agenția Federală Germană pentru Automobile(KBA).

“Persoane neidentificate sunt suspectate că au dezvăluit secrete industriale în detrimentul producătorului Daimler”, a informat Parchetul din Stuttgart.

Aceasta este „o procedură de investigație din cauza suspiciunii divulgării neautorizate a secretelor de afaceri în dezavantajul lui Daimler”, a declarat o purtătoare de cuvânt a urmăririi penale către AFP, confirmând informațiile din revista de afaceri Wirtschaftswoche.

Bănuielile se referă „la persoane încă neidentificate din Ministerul Federal al Transporturilor și Agenția Federală pentru Automobile”, a spus ea, fără să dezvăluie mai multe detalii despre o anchetă în curs.

Cele două administrații publice și-au asigurat cooperarea în cadrul anchetei și nu au dorit să ia o poziție cu privire la procedură. De asemenea, producătorul auto Daimler a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt a declarat că acuzarea investighează „din oficiu”, deci din proprie inițiativă.

Daimler a raportat în iulie un profit de 5,4 miliarde de euro, generat de vânzările diviziilor de automobile și camioane, peste estimările analiștilor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger