Cauta

Germania a primit copii robotizate ale principalelor tancuri rusești. Ce pregătește Berlinul? – FOTO&VIDEO

Germania a primit copii robotizate ale principalelor tancuri rusești. Ce pregătește Berlinul? – FOTO&VIDEO / Foto: Twitter

În 2017, pe baza experienței sale din Afganistan, unde a văzut un decalaj între instruire și realitatea luptei, un fost ofițer al Corpului Regal al armatei Australiene, Steen Bisgaard, a fondat GaardTech, o companie care oferă vehicule robotizate pentru a îmbunătăți pregătirea operațională a forțelor australiene. Ideea a prins și în Germania.

„Pe teren, vedem riscurile lipsei de experiență. Pentru a da tot ce au mai bun, soldații au nevoie de o experiență cât mai apropiată de realitate”, spune Bisgaard. GaardTech a dezvoltat, de asemenea, replici robotizate ale vehiculelor blindate cu care se vor confrunta probabil forțele australiene.

De la teorie la practică

GaardTech 3D Robotic Tank Target

Echipate cu dispozitive care să simuleze utilizarea de senzori și arme, aceste mașini pot simula un atac. În plus, ele reproduc semnăturile termice, electronice și radar ale tancurilor pe care sunt concepute să le reproducă.

De-a lungul timpului, GaardTech a reușit să găsească noi clienți datorită unui catalog în creștere. Corpul pușcașilor marini din SUA a plasat o comandă  GaardTech în iulie 2021, la fel ca și armata britanică, care a achiziționat dispozitivele pentru a îmbunătăți pregătirea trupelor sale care trec prin tabăra de antrenament de la Castlemartin (Țara Galilor”, în cadrul unui contract în valoare de 1,7 milioane de dolari australieni.

Și forțele armate germane, Bundeswehr, au fost, de asemenea, atrase de produsele grupului australian. Potrivit companiei australiene, armata germană a primit recent cel puțin patru vehicule robotizate care reproduc caracteristicile tancurilor rusești, inclusiv T-14 Armata, T-72, T-80 și T-90A, scrie Opex 360.

Potrivit unor surse, Ministerul german al Apărării a plasat comanda la GaardTech în noiembrie 2021, prin intermediul distribuitorului său LASM Gmbh, în cadrul unui contract în valoare de 385.000 de dolari australieni. Sistemele, care tocmai au fost livrate către Bundeswehr, vor fi folosite pentru teste. De asemenea, dacă evaluarea lor este pozitivă, și altele ar trebui să le urmeze.

Catalogul GaardTech include, de asemenea, reproduceri ale tancurilor și blindatelor chinezești, inclusiv ale tancurilor Type 59, Type 85 și Type 99, unul dintre cele mai moderne tancuri aflate în serviciul Armatei Populare de Eliberare.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version