AcasăȘTIRI EXTERNE„Deschideți Nord Stream 2, oamenii vor îngheța la iarnă!”. Germania nu are...

„Deschideți Nord Stream 2, oamenii vor îngheța la iarnă!”. Germania nu are soluții la dependența de gaz rusesc

Germania ar trebui să permită gazoductului Nord Stream 2, care este blocat, să înceapă să pompeze gaz rusesc pentru ca „oamenii să nu fie nevoiți să înghețe iarna și pentru ca industria noastră să nu sufere daune grave”, a declarat vineri Wolfgang Kubicki, vicepreședintele parlamentului german.

Comentariile sale au stârnit un răspuns vehement din partea Kievului, unde ministrul de externe Dmitro Kuleba a declarat că „dependența de gazul rusesc ucide”.

„Nu este mai imoral decât Nord Stream 1”

Gazoductul Nord Stream 2 este finalizat, dar Berlinul a refuzat, la sfârșitul lunii februarie, să permită punerea sa în funcțiune, ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina.

Kubicki, membru al Partidului Liber-Democraților (FDP) al ministrului de finanțe Christian Lindner, a cerut activarea conductei „cât mai curând posibil” pentru a umple depozitele de gaze înainte de iarnă.

El a declarat că nu există „niciun motiv întemeiat pentru a nu deschide Nord Stream 2”, deoarece Germania primește deja gaz prin conducta mai veche Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania. Obținerea „gazului de la Nord Stream 2 nu este mai imorală decât de la Nord Stream 1. Este doar o conductă diferită”, a spus el, scrie Politico.

Importurile prin Nord Stream 1 au scăzut recent la doar 20% din capacitate, o scădere pe care Gazprom din Rusia a pus-o pe seama întârzierii întoarcerii unei turbine de gaz, dar care, potrivit oficialilor germani și ai UE, este motivată politic.

Kubicki a declarat că deschiderea Nord Stream 2 ar testa dacă președintele rus Vladimir Putin este dispus să crească livrările de gaze către Germania. Liderul rus a declarat luna trecută: „Mai avem încă o rută pregătită – aceasta este Nord Stream 2. Putem să o punem în funcțiune”.

Mai mulți membri FDP au criticat remarcile lui Kubicki. „Nord Stream 2 este mort”, a declarat Marie-Agnes Strack Zimmermann, un deputat FDP care prezidează comisia de apărare a Bundestagului.

author avatar
Tudor Borcea
456 afisari

6 COMENTARII

  1. De ce să deschidă Nord Stream 2? E mai bine pentru nemți să stea la iarnă congelați, în poziția kaprei și cu kurul uns către vest că poate așa îi încălzește vreun amerikan.

  2. sunteti intregi la minte? de ce-ar vrea putin sa pompeze gaz? sa inceapa industria din vest sa produca si sa-l alimenteze pe jelinski? mai domol cu elanul ca se rupe elasticul de la chiloti!

  3. Bai salbatikule de la kremlin, inchide-le la nemtii aia nazisti gazul cel putin 1 luna, chiar de tot, sa vedem daca o sa mai makane dupa aceea careva pe acolo !! Ha ha ha 🙂 Bai, chiar ar fi un spectacol de ne-ratat sa ii vedem pe toti drogatii de acolo cu toii inghetati de frig, si sa stea si in foame, ar fi ceva chiar magnific, sa ii vedem pe aia cum se taraie ca cei 10 negrisori din Afrika democrata !! Ha ha 🙂 Muriti, bai adunatura de hitleristi davosisti, chiar vrem ca tatukul vostru nazist de Klaus Schwabb sa va lase in kurkubeul gol, sa va vedem cum alergati pe acolo ca o adunatura de gaini fara cap !! Ha ha ha 🙂 Scapa numai care poate, bai natie de nazisti hileristi, ordinarilor, speram sa dea toate bolile in voi iarna asta, va fi macel pe acolo !!

  4. Mai există nostalgici ai diktatului comun sovieto – german! Încercat, de câteva ori, în istoria ultimelor două secole. Stăpânirea Europei cu tehnologia germană, beneficiind de resursele aparent nemărginite ale Siberiei. Slavă Domnului că proiectul North Stream 2 a fost îngropat în ceasul al 12-lea. Și îngropat va rămâne, acum, de-a pururea și în veci vecilor. Amin!

  5. Reactia Kievului nu conteaza, ei nu au niciun drept sa deschida gura in legatura cu ceva care nu ii priveste. Ceea ce conteaza este reactia Kremlinului si bineinteles pretul cu care vor fi livrate gazele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger