Cauta

Frăția vaccinatorilor. Rusia va produce în China peste 60 de milioane de doze de Sputnik V

Frăția vaccinatorilor. Rusia va produce în China peste 60 de milioane de doze de Sputnik V/ Foto: Facebook

Firma farmaceutică chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech va produce peste 60 de milioane de doze de vaccin rusesc împotriva Covid-19, Sputnik V, a declarat, luni, Fondul suveran rus (RDIF), care a finanțat dezvoltarea acestui vaccin.

Într-un comunicat, Fondul a precizat că aceste doze vor permite vaccinarea a „mai mult de 30 de milioane de oameni” și că producția lor comercială ar trebui să înceapă în luna mai.

CEO-ul RDIF, Kirill Dmitriev, citat în comunicatul respectiv, a precizat că această colaborare sino-rusă va „crește capacitatea de producție pentru doze suplimentare, deoarece vedem o cerere crescută pentru vaccinul rusesc în întreaga lume”.

Potrivit RDIF, vaccinul Sputnik V este acum autorizat în 57 de țări, acoperind 1,5 miliarde de persoane, dar încă nu în China.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Fondului a declarat că este al doilea acord de producție pentru acest vaccin cu Beijingul. Primul, încheiat cu firma chineză Tibet Rhodiola, datează din noiembrie anul trecut.

Din lipsa de a putea produce suficient și dorind să-și dedice producția ca prioritate pentru populația rusă, Moscova a livrat până acum doar cantități mici de vaccin Sputnik V în străinătate. Aceste aprovizionări au fost însă evidențiate cu multă campanie de publicitate.

Rusia încearcă să diversifice sursele de producție pentru vaccinul său prin creșterea numărului de acorduri cu firme străine.

Eficiență de 91,6%

Numai în India, în ultimele săptămâni au fost semnate contracte cu mai multe grupuri farmaceutice pentru aproximativ 700 de milioane de doze.

Occidentalii acuză Beijingul și Moscova că își folosesc vaccinurile ca instrument de influență geopolitică, acuzații pe care ambele puteri le resping, invocând „rațiuni umanitare”.

Pe de altă parte, eficiența vaccinului Sputnik V, la început privită cu scepticism de occidentali, este de 91,6%. Acest lucru a fost confirmat de datele publicate în The Lancet, una dintre cele mai vechi și mai respectate reviste medicale din lume.

 

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version