Cauta

Fost ministru german al Apărării, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! NATO chiar a promis Rusiei că nu se va extinde în Est!

NATO

Fost ministru german al Apărării, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! NATO chiar a promis Rusiei că nu se va extinde în Est!

Timp de zeci de ani, Rusia a susținut că expansiunea NATO spre est a încălcat angajamentele făcute după căderea Zidului Berlinului. Acum a apărut un document remarcabil care confirmă acest lucru.

Expansiunea NATO în Europa de Est generează un sentiment „justificat” de amenințare în Rusia, deoarece contravine promisiunilor făcute de alianță însăși, consideră Willy Wemmer, fost secretar de stat al Ministerului German al Apărării în perioada 1985- 1992.

Publicația germană Der Spiegel a publicat recent un document desecretizat care confirmă că NATO nu și-a respectat promisiunea pe care a făcut-o Moscovei în 1991, de a nu se extinde spre est.

Politicianul neamț subliniază că Herman Kohl, cancelar al Germaniei în acea perioadă, a expus deja în 1989 poziția sa cu privire la participarea forțelor Bundeswehr în NATO și prezența NATO în Europa, „ale căror puncte au intrat în întregime în acordurile privind reunificarea Germaniei”.

NATO a încălcat Doctrina Wolfowitz

„Pe atunci, înțelegeam foarte bine problemele cu care ne confruntăm astăzi”, a spus Wimmer.

La acea vreme, Germania a luat decizia de a refuza găzduirea de trupe NATO pe teritoriul fostei Republici Democrate și de a limita extinderea NATO până la râul Oder – Willy Wimmer.

El a mai subliniat că abordarea centrală a Germaniei și a comunității europene la acea vreme consta într-o „apropiere foarte prudentă” de Europa de Est și „cooperare cu toți”. „Cu toate acestea, politica Germaniei și a Occidentului în general s-a schimbat radical datorită adoptării Doctrinei Wolfowitz, în 1992. Când Hans-Dietrich Genscher a trebuit să demisioneze din funcția de ministru de externe al Republicii Federale Germania, a început expansiunea NATO spre Est”, a menționat Wimmer.

Ultimele stiri

  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Exit mobile version