Cauta

Economia SUA, lovită din plin de COVID-19: Calea redresării economiei depinde semnificativ de evoluţia pandemiei

Economia SUA, lovită din plin de COVID-19: Calea redresării economiei depinde semnificativ de evoluţia pandemiei

Economia SUA, lovită din plin de COVID-19: Calea redresării economiei depinde semnificativ de evoluţia pandemiei

Redresarea economiei SUA a început să fie afectată de creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Statele Unite şi restricţiile menite să stopeze răspândirea pandemiei.

Anunțul a fost făcut de Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed) care a precizat că acest lucru este accentuart și de reducerea încrederii consumatorilor şi încetinirea reangajării angajaţilor aflaţi în şomaj.

Declarațiile acestuia confirmă îngrijorările mai multor analiști și economiști care au susţinut în ultimele săptămâni că explozia numărului de cazuri în unele state din sud şi sud-vest reduce speranţele într-o redresare rapidă a economiei.

Creșterea infectărilor cu SARS-CoV-2, impediment în redresarea economică a SUA

Calea redresării economiei depinde semnificativ de evoluţia pandemiei”, a apreciat într-un comunicat Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC).

De asemenea, oficialii Fed și-au punctat din nou angajamentul de a folosi „toate instrumentele disponibile” pentru a sprijini economia şi pentru a menţine ratele dobânzilor aproape de zero atât timp cât va fi nevoie pentru redresarea economică în urma efectelor negative ale pandemiei.

„În urma declinului semnificativ, activitatea economică şi piaţa forţei de muncă s-au redresat uşor în ultimele luni dar rămân mult sub nivelul de la începutul anului”, se arată în comunicatul publicat la sfârșitul reuniunii de politică monetară.

Menţinerea dobânzii de politică monetară până la un interval cuprins între 0% şi 0,25% a fost votată de toţi membrii FOMC. Dobânda monetară de situează la acest interval încă din martie 2020, când pandemia a început să afecteze economia SUA.

Fed va continua să achiziţioneze în fiecare lună titluri de trezorerie şi obligaţiuni ipotecare (mortgage-backed securities) în valoare de minim 120 de miliarde de dolari, pentru a sprijini pieţele financiare.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version