Cauta

Dronele Bayraktar cad ca spicele, ruşii le-au doborât pe toate! România a cumpărat deja 18 aparate

În primele luni ale războiului Rusia-Ucraina, dronele Bayraktar TB2 din Turcia au fost salutate drept salvatorul Ucrainei și considerate viitorul războiului.

Problema pentru Occident este că ruşii au găsit antidotul pentru aceste aparate de zbor. Aproape toate dronele ucrainene Bayraktar TB2 fabricate în Turcia au fost doborâte de trupele lui Putin.

Au dispărut toate dronele Bayraktar?

Kievul a raportat în 2022 că a primit 50 de drone Bayraktar, dar până la sfârșitul anului aproape că au dispărut de pe câmpul de luptă.

„Puțin mai mult de un an mai târziu, dronele cândva valoroase au fost aproape complet doborâte, iar utilizarea celor care au rămas, potrivit unuia dintre experți, este redusă la funcțiile de recunoaștere„, scrie Business Insider.

Ele sunt „relativ lente și low-zbor”, ceea ce le face o țintă pentru sistemele de apărare aeriană. Bendett consideră că trupele ruse au reușit să doboare o mulțime de drone de tip TB2 Bayraktar după îmbunătățirea funcționării echipamentelor de război electronic, potrivit specialiştilor.

România a achiziționat 18 drone de luptă Bayraktar TB2

Contractul ar fi în valoare de 321 de milioane de dolari. Vor fi achiziționate 3 sisteme de drone, fiecare cu 6 platforme. În total Armata va dispune de 18 drone de tip Bayraktar TB2 și 6 platforme. Potrivit surselor oficiale, dronele vor intra în dotarea Forțelor Terestre Române.

În prezent, Turcia exportă dronele sale relativ ieftine în 28 de țări, în special în Africa, dar și în Polonia, potrivit conducerii companiei.

Ultimele stiri

  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • S-au scos „armele” în campania electorală din SUA. Donald Trump şi Joe Biden s-au atacat de la distanţă
  • Românii care aproape că se aleg cu dublarea pensiei. Noua Lege a Pensiilor 2024 îi favorizează
  • Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane
  • Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!
  • Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni
  • Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)
  • Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!
  • Veşti proaste pentru bugetarii obişnuiţi să primească vouchere de vacanţă. De ce trebuie să se bucure cât mai mult de ele în 2024
  • Exit mobile version