AcasăDezvaluiriAncheteTurcii ne dau Bayraktar... Rușii, Kalibr!

Turcii ne dau Bayraktar… Rușii, Kalibr!

Între Bayraktar și Kalibr

Samsarii de armament, cu tot cu trădătorii atârnători încasatori de ”paraîndărături” deschid șampanie după șampanie, încă de la primele ore ale dimineții! Pentru că aproape că nu mai este zi în care, câteodată și la doar câteva ore diferență, isterica propagandă asigurată din fondurile operative ale Direcției Generale de Informații a Armatei ”rostogolește” noi achiziții de armament de către Armata Română.

Sume tot mai amețitoare fiind sacrificate de la buget pentru a satisface ”foamea de bani” a samsarilor de armament. Bani cu care nu doar că ne-am fi terminat și noi prima autostradă peste Carpați, dar am fi umplut chiar și de giratorii munții patriei!

3 nave, 20 de rachete…

La doar o zi după ce s-a anunțat oficial declanșarea procedurilor pentru achiziția de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune de până la 5 km., propaganda DGIA s-a dezlănțuit! Astfel că, dis de dimineață a anunțat că România cumpără de la turci drone Bayraktar cu 300 de milioane de dolari! Desigur, achiziția fiind frumos împachetată mediatic cu știrile despre ”dronele care au înfrânt Rusia în Ucraina”… Apoi, după doar câteva ore, s-a mai dat ”cep” mediatic și la o altă achiziție : ” România ia sisteme de rachete și radare pentru aviație de 5 miliarde lei”! Că doar, vorba ceea, doar nu s –or cheltui banii de la buget pe construcția de autostrăzi, spitale, grădinițe sau mărirea salariilor și pensiilor!

Numai că, între cele două știri aruncate ”pe taraba” mediatică în aceeași zi, propaganda operativă a uitat o alta. Ce este drept, una extrem de scurtă…

” Începând cu 31 august, trei nave de croazieră rusești cu o salvă totală de 20 de rachete Kalibr care țintesc la 1.500 de kilometri sunt în serviciu de luptă în Marea Neagră”…

Deci, noi cumpărăm rachete ”cu rază foarte scurtă de acțiune”, care pot ”bate” până la cel mult 5 km. Iar rușii au trimis în Marea Neagră rachete Kalibr cu raza de acțiune de 1.500 kilometri…

author avatar
Catalin Tache
28.872 afisari

130 COMENTARII

  1. Rachetele rusesti de croaziera nu pot fi contrate decat de scutul american de la Deveselu(daca se pot intercepta).restul de sisteme nu au cum sa faca fata.

      • coae, sa nu-ti musti dreak limba, la cat venin ai in tine mori otravit, tuten gura de imbekil !

        • Nu stiu cine e personajul dar vad ca ataca pe toticare au o parere.Cu mine nu aredialog si nu va avea

          • esti cam in urma! rachetele kalibr nu pot fi interceptate de scutul de la deveselu ptr ca zboara cu de trei ori viteza sunetului iar la deveselu nu le pot ajunge.

          • INAINTE DE ORICE COMMENT
            Bayraktar TB2 of the Turkish Air Force Maximum speed: 120 knots (220 km/h) PRICE 20 MILIONS $
            https ://en. wikipedia. org/wiki/Baykar_Bayraktar_TB2
            IAR 99 PRICE 6 MILIONS DOLLARS Maximum speed: 865 km/h (537 mph, 467 kn) trainer, clean Maximum speed: Mach 0.76
            https: //en .wikipedia.org/wiki/IAR_99
            https ://janes .migavia. com/rou/avioane/iar-99.html
            MIG 21 PRICE SECOND HAND 249.000 DOLLARS($)….SOME EVEN WITH 1,449 Hours Maximum speed: 2,175 km/h (1,351 mph, 1,174 kn) / M2.05 at 13,000 m (43,000 ft) 1,300 km/h (810 mph; 700 kn) / M1.06 at sea level
            https: //robbreport. com/motors/aviation/gallery/fighter-jets-sale-1234622620/5-mig-21/
            JAF. O dronă Bayraktar costă 5 milioane de dolari: Guvernul PSD/PNL plătește circa 20 milioane de dolari pe una Cimpoi AdrianUltima actualizare 02/09/2022
            Ministerul Apărării Naţionale a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziţia a trei sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2, iar Birourile permanente reunite au aprobat cererea. Guvernul PSD/PNL se pregătește de un nou jaf de proporții biblice. O să plătim lui Erdogan pentru o dronă cât pentru patru. O dronă Bayraktar costă 5 milioane de dolari, iar Guvernul PSD/PNL plătește circa 20 milioane de dolari pe una. Așa știu să facă afaceri politicienii hoți care au pus stăpânire pe România.
            „Achiziţia pentru care se solicită aprobare Parlamentului României urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2011, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare/bugetare a acesteia”, se menţionează în solicitare.
            Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 milioane dolari, pe baza datelor de fundamentare colectate până la acest moment, valoare exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie.
            „Se are în vedere achiziţia a trei sisteme UAS Bayraktar TB2 a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Sistemele UAS menţionate sunt destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre care acţionează în mediul operaţional şi asigură sprijin informativ în timp real, continuu sau pe durată îndelungată, concomitent cu posibilitatea angajării ţintei, fără a pune în pericol integritatea fizică a personalului aeronavigant”, se precizează în document.
            Dar iată ce găsim la o simplă căutare pe internet, fără să depunem prea mult efort: prețul oficial al unei nave este undeva pe la 5 milioane de dolari. Putem vedea că între prețul de 5 milioane de dolari și cele 20 de milioane de euro plătite de statul român este o diferență foarte mare.
            https ://60m .ro/2022/09/02/jaf-o-drona-bayraktar-costa-5-milioane-de-dolari-guvernul-psd-pnl-plateste-circa-20-milioane-de-dolari-pe-una/

        • Ai gresit adresantul. Nu e cel pe care tu il crezi. Nici vorba ca respectivul sa fie psihopat, dar voi anchetatorilor cu siguranta sunteti Prosti, fara indoiala. Sunteti prea retardati sa faceti mereu aceleasi imbecilitati de verificari si sa nu pricepeti nimic, boul care este coordonator de caz e clar ca nu il duce prea departe inteligenta, cu toata psihologia lui invatata.

          Amice, vezi cazul psihologului Gunn de la NSA condamnat de justitie …
          Si mai vezi ca voi faceti justitie sociala chiar unde nu este cazul sau fix aiurea si invrajbiti oamenii gratuit, securistilor

          Permite Constitutia tarii sa fie oamenii monitorizati ca animalele la nivel de creier si privire in timp real cu tehnologie satelitara?
          Permite Constitutia tarii sa haituiti oamenii si sa-i supravegheati agresiv, sa le regizati mizerii, accidente si sa-i amenintati?

          Permite Constitutia tarii folosirea armelor neconventionale cu energie dirijata pe oameni, mai ales ca oamenii nu stiu si nu lasa arme?
          Permite Constitutia tarii inducerea viselor si torturarea omului in timpul somnului? Remote Neuronal Monitoring e ilegala, nu aveti mandat pentru asa ceva.
          Moelile voastre regizate, chiar si azi in Berceni Bucuresti, Ploiesti, Urlati Prahova s-au consemnat. Si toate din vara lui 2017 in prezent. Dar si anterior.
          Aveti Legi si Constitutie, sunt si pentru voi!

        • Dezvăluiri incendiare: Cum sunt aleși președinții României de către mai marii lumi
          În România nu există alegeri prezidențiale, șefii de stat fiind desemnați din afara țării pe criteriul slugărniciei, dezvăluie fostul contracandidat al lui Klaus Iohannis din 2014, Victor Ponta, în podcastul lui Ionuț Cristache.
          https: //60m. ro/2022/09/02/dezvaluiri-incendiare-cum-sunt-alesi-presedintii-romaniei-de-catre-mai-marii-lumi/

        • Price
          The price for a single TB2 unit has been estimated at 5 million US dollars, around one-sixth of the US-built Reaper UAV.Baykar has not stated a price, but has republished on its website several news reports about crowdfunding campaigns launched in 2022 in Europe to buy Bayraktar UAVs for Ukraine, all of them fixing a goal of around US$5-5.5 million for the unit.

      • Barbete, te-ai tâmpit rău de tot! Ce se întâmplă, nu mai au ăia bani de medicamente și te-au sărit din schemă?

        • DefenseRomania.ro . 01 septembrie 2022 , ora 13:37 , articol de Tudor Curtifan : ” Achizitia dronelor pentru Armata Romaniei : Bayraktar TB 2 vs. Watchkeeper X . Sau amandoua „.

          • Jegule, provocatori nemernici sunteti de cand va stiti, sclavii colaboratori sociali ai militienilor si securistilor prosti din sri aia cu apriori, adica si voi tot niste interlopi, dar fara uniforma.
            Ia spune mizerie umana, monitorizarea oamenilor cu tehnologie satelitara este permisa de Constitutie sau e terorism, dar lovirea oamenilor cu DEW(arme cu energie durijata)?
            Cand provocati si injurati in spatiul public, agresati verbal si haituiti in trafic urmand acelasi tipar de actiune ca retardati oligofreni sunteti inteligenti sau retarzi cretinei pe care-i citesc si curcile?
            Daca tot nu e important obiectivul tinta de ce atata desfasurare logistica 24/7 si de ce anume va e frica daca e un biet amarat? Ca doar voi sunteti cu toata logistica in spate.

            Ia sa citesti cretinel ce spune John Hall – Guinea Pigs.Technologies of Control sau in cartea A Bew Breed: Satellite Terrorism in America. In SUA unii psihologi au fost condamnati pentru fix ce faceti voi aici. Ai auzit retardule de MKUltra dar de Gangstalking, dar tehnologiile ilegale uzate de militieni si securisti in toata lumea sa puna pe unii cu botul pe labe, adica preventie si terorism. Citeste cretinel cauta afla documenteaza-te, sa fii doar sclav nu e un statut prea indraznet. Si in Germania, UK, Israel, Franta, Italia, Iordania se practica acest terorism la adresa oamenilor, dar multi habar nu au.
            Cine are senzatia imbecila ca face preventie, si lucreaza coercitiv, ca isi permit absolut orice, si ca prostii de rand nu stiu sau nu au cum sa afle se inseala grav. Amice, se stie totul in detaliu, si cine sunt coordonatorii de caz chiar (militianca de la george moise din masina ford focus sedan argintiu si care apoi a venit si la piata covasna si asculta din logan albastru masina preotului, si mai este un nemernic – venise la clever si se dadea foarte important). Jegurilor, de filajul ca la tara din Thailanda, Turcia, Italia ce ziceti sau club vila bran, erati prostovani sau inteligenti sau amaratul era chiar periculos si trebuia supravegheat? Dar in Iordania, si chiar si in avion, s-a facut cu ofiter antitero de la Sri sau nu, sau doar cu sclavii aia prosti colaboratori sociali?
            In Iordania de ce regia ieftina de la Iordan cu cei de pe malul Israelului, voi aveti senzatia ca reusiti ceva imbecililor?

            Vedeti mai mizeriilor, nu puteti sa filati, sa haituiti, sa regizati inclusiv accidente la adresa oamenilor, ca cel de la valcea cu terminatii aia jegosi cu dacia, sau ca cel de la pasaj unirii tineretului din acea zi de 12 noiembrie, si mai nou faceti verificari chiar folosind colaboratorii de pe traseul de deplasare si deci nu puteti sa aveti pretentia ca obiectivul tinta sa fie chiar atat de retardat, ca voi micutilor anchetatori specialisti.. In informatii si psihologie..

            Jegurilor, ce faceti este ilegal si se loveste de Nulitate, dar mai mult o sa decontati mai specialistilor anchetatori, Terorismul ca experiment psiho-social pe oameni se plateste! Valabil pentru niste retarzi din structuri, stiu ei care, si guristii lor lingai sociali, sclavi prostalai colaboratori! RNM DEW V2K Gangstalking etc se cam stie modul de operare boilor sunteti condamnati la prostie, din pacate

          • Mesajul de la 7.26 este pentru tine mai retardel nik gurist social ancgetator sau doar un prostovan securist imbecil colaborator

      • “Șpaga percepută pe filiera asta de Ponta era mai mică. Hrebenciuc voia mai mult pentru el”. Cum descrie fugarul Rizea relația dintre Ponta și Ghiță (toți trei, deputați PSD) vineri, 16 octombrie 2020
        Cristian Rizea a turnat tot în emisiunile Ancăi Alexandrescu. Fosta purtătoare de cuvânt a PSD și confidentă a lui Dragnea a dat impresia, în emisiune, că știe mai multe decât invitatul
        Fugarul Cristian Rizea, fost deputat PSD și președinte al PSD Diaspora, a făcut acuzații grave la adresa ex-premierului Victor Ponta, despre care spune că ia șpăgi, că se bucura la ciubucuri mărunte când pleca din țară și că atârna la banii lui Sebastian Ghiță. Într-unul din episoadele denunțurilor pe care le face în direct, la Realitatea Plus, în emisiunile Ancăi Alexandrescu – fosta purtătoare de cuvânt a Guvernului PSD –, Rizea a povestit că trebuia să dai mită ca să ajungi la premierul Ponta. Iar valoarea șpăgii era mai mare sau mai mică, în funcție de intermediar, pentru că pe lângă banii pentru Ponta mai trebuia plătit și “combinatorul”.
        Rizea, refugiat la Chișinău după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România, îi dă pe foștii camarazi “în primire”, furios că ei “s-au aranjat”, iar pe el l-au lăsat să fie condamnat.
        “Ghiță a fost borseta domnului Ponta permanent. În orice deplasare apărea și el, discret, venea să achite notele de plată de la hotel, de la restaurant, ce mai era pe acolo de rezolvat“
        Iată acuzația că Ponta lua mită, ca premier, una din firmele care au plătit fiind, spune Rizea, compania de construcții Straco: „(…) Apropo, când am vorbit de firma Straco și de Ponta și de cei care au sponsorizat vizita lui Tony Blair, acel event pe care DNA nu vrea să îl finalizeze… Viorel Hrebenciuc a fost cel care i-a dus pe cei de la Straco înaintea mea la Victor Ponta, iar cei de la Straco, că am povestit în postarea de ieri de Vlad Stoica, de cafeneaua French Bakery, de lângă guvern… Au venit la mine, știți de ce? Pentru că șpaga percepută pe filiera asta de Victor Ponta era mai mică! Hrebenciuc voia mai mult pentru el, asta era diferența!“.
        Într-o altă parte a denunțului său, Cristian Rizea a descris relația dintre Ponta și Sebi Ghiță, milionarul făcut scăpat din România în decembrie 2016, imediat după victoria PSD în alegerile parlamentare. „Ponta niciodată nu și-a asumat, a vrut să țină așa…, privit cu superficialitate, când îl întreba cineva public, când noi știm că Ghiță a fost borseta domnului Ponta permanent. Eu am relatat în volumul doi, o să vedeți întâlniririle de la Roma, zilele de naștere ale Dacianei Sârbu, din 15 ianuarie, dacă nu mă înșel, locațiile unde se cazau, hoteluri, la Roma… Cel mai luxos hotel din Roma. Eu am participat la mai multe întâlniri în acele perioade, eram… Conduceam PSD Diaspora și Victor Ponta mă punea chiar să organizez întâlniri cu comunitățile sau cu reprezentanții partidelor de stânga din țările respective ca să-și facă și el o cursă auto, ba ziua de naștere a soției sale… Și rămâneam surprins să-l văd pe Ghiță că, hop, apărea și el, în orice deplasare apărea și el discret, venea să achite notele de plată de la hotel, de la restaurant, ce mai era pe acolo de rezolvat. Ghiță era în tot și în toate. Ponta ținea mereu cont de ce zicea Ghiță, era prezent la orice întâlnire, fie că vorbim de 2012, la Dubai, la un celebru hotel… Relatez cine era acolo! Tot ei hotărau listele USL, ale primului guvern USL, Ghiță era acolo prezent. Era nelipsit la întâlnirile de la Cornu, la înființarea primului guvern USL condus de Victor Ponta, nu exista nicio întâlnire importantă fără el!“.
        https: //ziaristii. com/spaga-perceputa-pe-filiera-asta-de-victor-ponta-era-mai-mica-hrebenciuc-voia-mai-mult-pentru-el-cum-descrie-fugarul-rizea-fost-deputat-psd-relatia-dintre-ponta-si-ghita/

    • Nu va mai fi nici un scut. Rusii au spus ca va fi spulberat în 4 minute cu rechete hipersonice Kinjal purtate de avioane Suhoi 35 M, alea care au băgat în ședința toată generalimea din Ro când au făcut varza baza militara cu consilieri englezi și amerloci de la granița cu Polonia, unde se credeau în siguranță. Am mai spus dând exemplu centrala nucleara de la Zaporojie, rusii ocupa ce vor și stau cât vor. Apropos de acest subiect, de ce or fi atacat ukropii cu trupe de comanda centrala? tocmai când inspectorii internaționali trebuiau sa viziteze atomocentrala. I-e frica lui Bobita ca or sa găsească materialul radioactiv pentru bomba atomica pe care voia sa o construiască? și afla lumea ca rusii au făcut ce trebuia pentru a evita un război nuclear? Ce-i drept, rusii au spus dar nu i-a crezut nimeni. Altceva va fi când vor vorbi inspectorii!

      • Comisarul . ro , astazi , ora 18:59 : ” Ce este ” dracovenia americana ” …………………………………………..” – George GMT / Romania Military . ro .

      • Tovarășe Gica contra dacă rusii ocupă ce vor când vor de ce atunci bolsevicule putinist nu au ocupat kievul și toată Ucraina până acuma. Ca asta au vrut în câteva zile, maxim o săptămână. Asta au pregătit de 10 ani, de aceea au atacat cu forte (aviație, terestru blindate, etc.) de 10 la 1. Decii după ce a băgat occidentul în rusnacii tai mii de miliarde de euroi acuma sunt răi și voiau să-l atace pe putin al vostru. Voi sunteți sănătoși la cap. Sper ca Merkaloaie sa nu doarmă liniștită ca ea ia asigurat lui Putin resursele de a se comporta ca și un criminal, mincinos acuma.

    • Asa pentru carcotasii cu „nu se intercepteaza Kalibr” pai hai sa va stric ziua.1-cand lansezi Kalibr de la 1500km apararea AA are timp cam 20de minute sa o doboare-mai mult decat suficient.2-daca vii prea aproape cu lansatorul risti sa fii lovit inainte de lansare de ceva similar tot exocet 3-pe langa interceptoarele clasice mai exista tot felul de drone de interceptare care se lanseaza de pe nave. 4-celebrele rachete AGM88 HARM pot sa loveasca si ele lansatoarele din aer. Deci nu e deloc mare problema sa interceptezi. Hai plangeti acum corul bocitoarelor..miau miau..ha ha

      • Silver , mi amore , ai putea sa indulcesti postarea daca-ti fac o serenada la hap-sarmaua zburlita ?

        • Georgica , te ajut si io cu bassu la ciubarele cu laptic de matca …….mmmmmmm………..miau miau ……….hihihihihihi

          • Mi e greata când văd atâți idioți și atotștiutori….nu au fct armata, nu au nici o treabă cu armata, unii stau pe ajutor social și ling o bere o zi întreagă, alții cu Alba neagra dar…..șanț experți în strategii și achiziții de armament.

          • nu e nevoie sa mai facem armata , traim in era informatiei si putem sa vedem cu ochii nostri in teren timp real comportamentul si performantele echipamentelor

      • @SilverFox
        DA.Se intercepteaza lejer….si kalibr…si tomahawk…usor…lejer…astea de croaziera unle mi se pare ca zboara si subsonic….
        Probleme e ca romanica dumneavoastra nu are Aprare AA…nu are…de mult….discutam in 2014 cu niste Ofiteri Activi Superiori Din Mapn…adica nu e vreo poveste aici cu alea rusesti din 57 volkov parca si rapandulele celelalte sh din 60 vest….o singura baterie patriot si aia…neoperationala…stie ciuca 4 stele…sef mstm…ministru apararii si prim ministru in ultimii 8 ani….sau stapana-su iohannis…
        Demonstratia.
        19.05.2022
        Franţa a desfăşurat în România, unde acţionează ca naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie, în faţa ameninţărilor pe care le generează conflictul din Ucraina, a anunţat joi Statul Major al Forţelor Armate franceze, informează AFP.
        https: //www. agerpres. ro/romania-in-lume/2022/05/19/franta-a-desfasurat-in-romania-un-sistem-de-aparare-sol-aer-de-ultima-generatie–921114
        Cum se împarte acum batalionul NATO din România: Sistemul MAMBA apără de rachete Constanța și baza de la Kogălniceanu
        https: //www .hotnews. ro/stiri-defense-25667649-cum-imparte-acum-batalionul-nato-din-romania-sistemul-mamba-apara-rachete-constanta-baza-kogalniceanu-cincu-francezii-construiesc-mic-oras.htm

    • STAŢI LINIŞTIT. NU DA ARMATA PRESEI TOATE SECRETELE, VOI JURNALIŞTII PRIMITI, doar ce trebuie… Aşa că bârfiţi, asra ştie tot românul..

    • cu rachete, fara rachete. neimportant. palavragiti degeaba si pierdeti esenta.
      tineti minte: rusii au ajuns de la stalingrad la berlin, luptand cate doi la o pusca. unul cu munitia, celalalt cu arma si munitia, unii langa altii.
      iar cand murea cel ce avea arma, celalalt inca viu de langa el ii lua arma si continua lupta. iar in spatele lor, ofiterii inarmati. caci daca vreunul se gandea sa se intoarca sau sa paraseasca frontul, era impuscat pe loc.
      revenind la timpurile noastre, ca n-au luat inca kievul, etc, samd, ca au fost respinsi sau intarziati in anumite zone…la razboi nu se merge cu ceasul. mai ales cand este implicata federatia rusa, veti vedea ca razboiul va dura pana la indeplinirea obiectivelor.
      si din pacate, pt. orbii din politica romaneasca, obiectivele rusilor ne vor include si pe noi, dar si pe altii, asa cum ni s-a spus.
      in presa romaneasca este pusa batista pe tambal la maxim, dar lucrurile sunt mult mai grave decat ni se spune noua.
      contraofensiva ucraineana, foarte bine dotata, cu instructori militari straini in randurile lor si cu foarte multe forte este pur si simplu topita si macelarita de rusi.
      pur si simplu macelarita.
      dar v-am mai spus si va repet: Romania a ajuns un stat care este condusa de orbi santajati la toate nivelurile. Cu toate ca Poporul Roman NU DORESTE RAZBOI CU NIMENI.
      NU ESTE RAZBOIUL NOSTRU, NOI NU AVEM CE CAUTA IN ACEST CONFLICT, indiferent de figurile si amenintarile americanilor!!!
      Romania sa nu se amestece in acest conflict care va degenera si va fi macelul macelurilor, si tocmai din acest motiv nu va fi nimeni castigator…asa de distrusi vor fi toti care se vor implica!

    • Altă țeapă. România va plăti dronele turcești la prețuri de 4 ori mai mari decât cele oficiale. Suntem cei mai proști 4media.info
      Altă țeapă. România va plăti dronele turcești la prețuri de 4 ori mai mari decât cele oficiale. Suntem cei mai proști.
      Ministerul Apărării Naţionale a solicitat aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru achiziţia a trei sisteme de aeronave fără echipaj uman la bord Bayraktar TB2, iar Birourile permanente reunite au aprobat cererea.
      „Achiziţia pentru care se solicită aprobare Parlamentului României urmează a fi iniţiată începând cu anul 2022, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 114/2011, în funcţie de existenţa posibilităţii de finanţare/bugetare a acesteia”, se menţionează în solicitare.
      Valoarea contractului de achiziţie, fără TVA, a fost estimată la 300 milioane dolari, pe baza datelor de fundamentare colectate până la acest moment, valoare exactă urmând a fi stabilită în urma derulării procedurii de achiziţie.
      Înțelegem că fiecare sistem va avea 6 nave, sau cel puțin așa sperăm, căci nu se înțelege în clar. Acest lucru înseamnă că în total vom avea 18 nave pentru care vom plăti aproape 19 milioane de euro.
      „Se are în vedere achiziţia a trei sisteme UAS Bayraktar TB2 a câte 6 platforme aeriene cu capacităţi de lovire a ţintelor, împreună cu un pachet de suport logistic iniţial şi echipamente specifice de instruire şi antrenament. Sistemele UAS menţionate sunt destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre care acţionează în mediul operaţional şi asigură sprijin informativ în timp real, continuu sau pe durată îndelungată, concomitent cu posibilitatea angajării ţintei, fără a pune în pericol integritatea fizică a personalului aeronavigant”, se precizează în document.
      Dar iată ce găsim la o simplă căutare pe internet, fără să depunem prea mult efort: prețul oficial al unei nave este undeva pe la 5 milioane de euro. Putem vedea că între prețul de 5 milioane de euro și cele 20 de milioane de euro plătite de statul român este o diferență foarte mare.
      Așa se întâmplă când banii ajung la intermediari. Tot ceea ce cumpără armata română costă de câteva ori mai mult. Deja politicienii români nu mai iau comisioane de 10%, de 20%, acum producătorii sunt plătiți ca și cum s-ar plăti unii care iau comision.

    • Victor Ponta a plecat in Turcia cu un avion militar Spartan al MApN, spunand ca este mai ieftin STIRI POLITICE 22-09-2013 | 07:03
      Premierul Victor Ponta a plecat, joi dimineata, spre Ankara cu un avion militar Spartan al Ministerului Apararii Nationale, el explicand ca aceasta varianta este mai ieftina decat daca ar fi apelat la o cursa aeriana de linie.
      Avionul militar a fost adaptat curselor civile, avand circa 24 de locuri pentru delegatia oficiala si fiind dotat cu aparatura de comunicatii pentru demnitari. Seful Guvernului a decolat astfel spre Ankara de la o baza aeriana militara.
      Premierul Victor Ponta se afla, joi, in Turcia, pentru o vizita oficiala in care se va intalni, la Ankara, cu presedintele Abdullah Gul, cu conducerea Parlamentului si cu omologul sau turc, Recep Erdogan.
      Ponta este insoțit la Ankara de ministrii Agriculturii, Apararii, Energiei, precum si de catre deputatii minoritatilor turca si tatara, respectiv Iusein Ibram si Varol Amet.
      https: //stirileprotv. ro/stiri/politic/victor-ponta-a-plecat-in-turcia-cu-un-avion-militar-spartan-al-mapn-spunand-ca-este-mai-ieftin.html
      Ce decizie a luat Victor Ponta în legătură cu fugarul care l-a acuzat că a luat o șpagă de 100 milioane dolari. Cristian Rizea este dat în urmărire internațională
      Cristian Rizea, fost deputat PSD, a fugit din România în 2019, înainte să fie condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. În prezent, Rizea are probleme în instanță cu Victor Ponta. 26.04.2022 Fostul premier Victor Ponta a fost acuzat de Cristian Rizea că ar fi luat o șpagă de 100 de milioane de dolari
      Victor Ponta este actualul lider al Partidului Pro România, formațiune pe care a înființat-o după ce și-a dat demisia din PSD, eveniment petrecut în martie 2017. Vârful carierei politice a lui Victor Ponta l-a reprezentat perioada mai 2012-noiembrie 2015, când a fost prim-ministru. De altfel, el l-a dat recent în judecată pe fostul deputat PSD Cristi Rizea, care l-a acuzat că și-a folosit influența pe vremea când era șeful Guvernului.
      Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în martie 2019
      De-a lungul timpului, Ponta a avut trei mandate de deputat, a ocupat funcția de ministru al relației cu Parlamentul, între 22 decembrie 2008 și 1 octombrie 2009, dar și cea de ministru al sănătății, pentru o scurtă perioadă, între 2 octombrie 2012 și 8 noiembrie 2012. În noiembrie 2014, Ponta a candidat la alegerile prezidențiale, fiind învins de Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin.
      În 2020, fostul deputat PSD Cristian Rizea a dezvăluit la postul Realitatea PLUS că Victor Ponta a primit 100 milioane de dolari de la compania petrolieră kazahă KazMunayGas pentru a șterge datoriile de 600 milioane de dolari ale companiei către statul român, pe vremea când Ponta era prim-ministru. La acel moment, Rizea avea statutul de refugiat în Republica Moldova, fiind dat în urmărire internațională.
      Pe 18 martie 2019, Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Rizea a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct suma de 300.000 de euro de la afaceristul Lucian Colțea, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.
      Rizea îi promisese lui Colțea că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) și la Primăria Chiajna, lucru pe care l-a și făcut, înlesnind interesele afaceristului în relația cu cele două înstituții. În momentul verdictului, Rizea era în SUA, la niște rude, după cum a susținut avocatul său. De fapt, Rizea a plecat înaintea sentinței în Republica Moldova, unde a obținut cetățenia modovenească.
      Republica Moldova i-a retras cetățenia lui Cristian Rizea
      Autoritățile de peste Prut i-au retras cetățenia, în urma unui dosar penal ce viza tocmai legalitatea obținerii cetățeniei, procesul încheindu-se în decembrie 2021. Rizea, care este dat în urmărire internațională și e considerat fugar, ar putea fi extrădat. În octombrie 2020, el a făcut dezvăluiri uluitoare la Realitatea PLUS despre vizita lui Ponta în Kazahstan, unde ar fi fost însoțit de Alexandru Iacobescu, mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță.
      “În momentul în care Ponta a avut o întâlnire în 2012 cu KazMunayGaz, a avut o tatonare în care a înţeles cum poate să facă această afacere. S-au stabilit cuantumurile şpăgii, absolut tot. În 2013, după noua desemnare de către Traian Băsescu pentru Victor Ponta ca premier, a avut loc celebra vizită, a doua, de la Astana, capitala Kazahstanului. Acolo, în acea delegaţie oficială, Alexandru Iacobescu e singurul care nu avea nicio calitate oficială să se urce alături de prim-ministru în acel avion”, a mărturisit Rizea.
      ”Acolo, în spatele uşilor închise, după semnarea acelui memorandum prin care Ponta a fost de acord să şteargă datoria de 600 de milioane de dolari pe care compania KazMunayGaz o avea către România, după ce a fost de acord ca statul român să retragă toate acţiunile din justiţie pe care le făcuse la adresa la KazMunayGaz pentru a stinge acest litigiu, Alex Iacobescu s-a întâlnit cu o persoană din conducerea KazMunay, în privat, unde a semnat un act prin care a cesionat creanţa respectivă, banii aceia pe care el chipurile îi deţinea, de 100 milioane de dolari, dar fizic el nu avea nimic, decât o hârtie”, a mai spus Cristian Rizea.
      Cristian Rizea a spus că Victor Ponta ar fi primit banii într-un cont secret din Turcia
      ”Alex Iacobescu a cesionat acea creanţă, cuiva, unei persoane private recomandată de conducerea KazMunay, iar după ce acea persoană practic a avut acea hârtie în mână în care era deţinătorul a 100 de milioane de dolari, cei de la KazMunay, i-au virat lui Ponta suma respectivă într-un cont secret pe care acesta îl deţine la o bancă din Turcia. Ăsta e motivul pentru care Iacobescu s-a urcat în avion, trebuia să semneze documentele pregătite de cei de acolo pentru ca respectivii din anturajul conducerii KazMunayGaz să facă toate diligenţele pentru ca acei bani să ajungă fizic la Victor Ponta. El a vândut, stimaţi români, îmi asum ce spun, Victor Ponta a vândut interesele României pentru o sută de milioane de dolari. A trădat România pentru bani”, a mai dezvăluit Cristian Rizea.
      Potrivit FANATIK, Victor Ponta a decis să-l dea în judecată pe Cristian Rizea după declarațiile acestuia legate de presupusa șpagă pe care ar fi luat-o de la KazMunayGaz. Dosarul al cărui obiect este „acțiune în răspundere delictuală” a fost înregistrat la Tribunalul București, secția a III-a Civilă, pe 28 octombrie 2021, iar judecătorii au stabilit recent și primul termen al procesului, 10 mai 2022.
      Răspunderea civilă delictuală este specia de răspundere juridică prin intermediul căreia o persoană care a cauzat alteia un prejudiciu este obligată să-l repare. Condițiile generale ale răspunderii, conform Codului civil, consultat de FANATIK, sunt: existența unui prejudiciu, fapta ilicită, raportul de cauzalitate între prejudiciu și fapta ilicită și culpa. În cazul procesului de față, cel mai probabil, avocații lui Victor Ponta vor susține că declarațiile lui Rizea i-au adus un prejudiciu clientului lor.
      https: //www. fanatik. ro/ce-decizie-a-luat-victor-ponta-in-legatura-cu-fugarul-care-l-a-acuzat-ca-a-luat-o-spaga-de-100-milioane-dolari-cristian-rizea-este-dat-in-urmarire-internationala-19966876

    • Cine a scris acest articol are probleme grave cu capul, păi rachetele cu rază scurtă spuneai că sunt antiaeriene iar la 1500 Km sunt nave deci nu au treabă pentru nave la 1500 Km trebuie altceva

      • @Costi 2022-09-03 18:57 18:57:34
        E VORBA DE ALTCEVA.RUSII AU RACHETE DE CROAZIERA KALIBR ASTEA CARE POT LOVI LEJER ORICE TINTA DIN ROMANIA IAR ROMANII NU AU APARARE AA.DE NICI UN FEL…VOLKOV 1957 HAWK SECOND HAND 1960 SI UN PATRIOT NEOPERATIONAL=NIMIC.CAPACITATI CAPABILITATI AA.IAR F16 IN AFARA DE FAPTUL CA SUNT NISTE VECHITURI DIN ANII ’80 BLOCK 20/25 MI SE PARE…NU AU DECAT RACHETE AER-AER CEL MULT „PE ELE”
        MIG 21 SI IAR 99 SPER CA GLUMITZI
        RESTUL E POEZIE.

  2. Era foarte necesara achizitia, invazia de muste si tzantzari din Romania nu poate fi combatuta altfel. O autostrada, spitale sau pensii nu pot sa ne protejeze, ca mustele e shmechere si periculoase. Trebuie marite taxele si impozitele la buget, ca bravii nostri conducatori sa baga bani si in ultimul racnet de prastii cu raza lunga de actiune de 50 m. Desigur, cu parandaratul de rigoare.

  3. rusii dau cu ruble in tine Tache si in Iliuta Naghi….apropo, Iliuta si-a adus aminte de aia 2 milioane de euro furate cu Serban Pop ?

    • Ganduri din Ierusalim . com . 9 iulie 2016 : ” Petre Tutea despre rusi ” – Sursa : MARTURISITORII . RO .

  4. 1. Comisarul . ro , astazi , 1 septembrie 2022 , ora 09:22 : ” Sursa militara americana : Ucraina a compensat avantajul Rusiei cu ” competenta ” sa ” – Inalt oficial NATO – CNN . 2. Spotmedia . ro , 01.09.2022 , ora 14:17 , articol de Emilian Isaila : ” Pentru Romania , Gorbaciov a fost inger si demon ” . 3. Digi 24. ro , 01.09.2022 , ora 14:17 , editor Adrian Dumitru : ” Uniunea Europeana si-a umplut depozitele de gaze naturale in proportie de 80 % „. 4. DefenseRomania . ro , 01 septembrie 2022 , ora 15:12 , articol de Darius Muresan : ” Contraofensiva Ucrainei nu e masiva ci are rolul preluarii initiativei ……………………….” – Mircea Geoana , interviu pentru Digi 24 . 5. Newsweek. ro , 01.09.2022 , ora 13:01 , articol de Petre Badica : ” Romania ia sisteme de rachete si radare de aviatie de 5 miliarde de lei . Cum functioneaza „. 6. Universul . ro , 29 august 2022 : ” Ce s-ar intampla cu Rusia …………………………………..” – Nick Cohen – The Spectator . 7. Universul . net , 30 august 2022 : ” Analisti militari explica operatiunea declansata de Ucraina , in zona Herson . …………………………………………” – Novaia Gazeta . Europa – Expert militar Oleg Jdanov . 8. Universul . net , 30 august 2022 : ” Lectia neputintei germane , in materie de armament . Friedman : E periculos sa fii bogat si slab . Asa vad pradatorii Europa ” – George Friedman – Geopolitical Futures . 9. Universul . net , 1 septembrie 2022 : ” Oamenii de acolo sunt foarte ingrijorati ” . Punctul in care …………………………….” – Meduza . 10 . Universul . net , 1 septembrie 2022 : ” Publicatie germana despre George Simion : A provoca , a fi mitocan , a jigni , a insulta minoritatile nationale si sexuale , a minimaliza holocaustul . Toate acestea fac parte din reportoriul politic al deputatului radical de dreapta si seful partidului ultanationalist AUR George Simion ” – William Totok – Die Tageszeitung .

  5. DIGI 24 . RO , 01.09.2022 , ORA 13 : 01 , EDITOR : ALEXANDRU COSTEA : ” ANALIZA : ROMANII AU ATITUDINI PREDOMINANT PRO-OCCIDENTALE , DUPA MAI MULTI ANI DE NARATIVE ANTIOCCIDENTALE ” – CENTRUL PENTRU PROMOVAREA PARTICIPARII SI DEMOCRATIEI ( CPD ) .

    • Universul . net , 1 septembrie 2022 : ” Mark Galeotti : ” Gorbaciov nu a fost un sfant . Dar a fost un fel de erou ” – Mark Galeotti – The Spectator .

  6. Universul . net , 1 septembrie 2022 : ” Mark Galeotti : ” Gorbaciov nu a fost un sfant . Dar a fost un fel de erou ” – Mark Galeotti – The Spectator .

    • Jijilet , ai dreptate , bag la mat cu responsabilitate si pun stampile de amor la mura torpedoului .

  7. Turcii ne dau …. am putea si noi sa facem , dar pentru asta a fost adus prostalaul de dancu , sa cumpere , ca altceva nu stie precupeata !

  8. Pentru securistul sic de la 21.43

    Prostovanilor, atat puteti, cum asa ceva, cu toata tehnologia si logistica voastra? Pai nu mai sunteti voi inteligenti si vigilenti, nu gandeste softul pentru voi sa va indice predictiile si sa va trimita la interventie? Cum e militienilor securisti anchetatori cu retelele voastre de colaboratori sociali? Dar cu modelarea si preventia cum stati mai specialistilor in informatii si psihologie?!
    Cand faceti lucrarea aia informariv operativa, si fiind in deplina ilegalitate cu tot ce faceti la modul abuziv incalcand Constitutia, va considerati inteligenti sau puternici, sau amandoua?
    La Casa Presei mai faceti lucrare de preventie specialistilor, dar la Teatru si Film se mai respecta indicatiile? Mai profesionistilor…

    Nivelul e slabut, softul nu gandeste pentru voi, iar asa zisa voastra preventie este de fapt Terorism social.
    Nicio problema, decontul se contabilizeaza! Pana la capat!

    Cu stima, specialistilor!

    Din vara lui 2017 cand ati fost expusi, o incasati grav, chiar pe lucrarea voastra cu tot cu tehnologia voastra si cu toate studiile voastre in psihologie umana… Asta e. Astia sunteti… Militianul Ciprian de la Politia Capitalei, ce mai face, mai trece pe la Facultatea de Istorie? Dar prin Grozavesti? Era sa si-o fure grav de tot, dar a intervenit cineva ca sa ramana om inca, a fost iertat, dar nu se stie pana cand veti fi iertati voi

    Respectati Constitutia si legile tarii, terorismul se pedepseste aspru chiar si cand e practicat de institutii de forta!

    • Sunt monitorizat non-stop prin tehnologia satelitara , sunt expus din vara lui 2017 , ii pacalesc cand imi pun patura in cap si behai pe infundate cand mi se umfla falcile si mi se prelucreaza rozetu . Satelitu , ciuciu , nu vede nimic …..beheheeeeee………hihihihihihihihihi

  9. Ce sa caut eu in Grozavesti ? Crezi ca nu stiu ca esti papusa gonflabila a studentilor ?

    • Se facea ca eram ” Pe drumuri de munte ” si Pisicuta ( iapa lui Calistrat Hogas ) , avea aripi . Cand m-am trezit , mi-am dat seama ca mi-au instalat programul spion Pegasus in telefon ……

      • Mai specialistule, ma doare fix undeva, telefoanele si laptopul sunt interceptate real time, dar crezi ca ma intetereseaza, nu dau doi bani, am demonstrat de mult: pe toata lucrarea lor cu toata tehnologia folosita si cu haituirile si amenintarile de rigoare securistii au confirmat ca sunt prosti si retarzi. Am ras copios de lucrarea lor si modul de operare, oamenii chiar sunt prosti, daca astia apara Romania apai putem sa stingem de mult lumina, dar inca romanii nu stiu, multi cred in basme cu protectia institutiilor de forta cu puterea astora etc, aici se face diferenta, unii stiu dincolo de ce stiu multi, si chiar dincolo de ce stiu securistii, care aoleu au tehnologie si logistica :)), slabut pentru sistem, dar inca lumea crede in fairy tales, castelul de nisip e cazut de mult, nu mai crede nimeni in propaganda si puterea de carton a unor increzuti prosti. Au atat de multe brese ca nici nu au cum sa le acopere sa se protejeze cumva …

        La bazele militare americane cumva sunt retele de proxenetism si prostitutie? Intrebam asa aleatoriu pentru niste anchetatori – cu multa tehnologie la dispozitie

  10. Securistii prosti tot prosti, jegule cand a fost prins la filat militianul asta ciprian (care isi zisese anterior jurnalist de investigatii la evz, nici el nu mai stia ce sa minta) era cu ochii cat cepele, se hlizeau studentii pe seama lui cat de prost era. Altii in schimb ii pregatisera ceva aparte, dar a fost crutat boul, iertati-l are dreptul sa fie prost si nici sa nu stie macar.

    Pentru securistul cretinel de la 10.22: mai retardule cum e ca pe lucrarea voastra sa se pise pe voi unul cu mainile in buzunar, iar voi mari securisti anchetatori o ardeti chinuindu-va cu fel si fel de verificari… Alea pe terorism, pe extremism pe etc, radeau de voi oameni simpli cat de prosti sunteti la nivel de retardati functionali. Cand folositi remote neuronal monitoring va credeti inteligenti sau sclavi? Cand regizati mizerii cu momeli pe strada trafic etc sunteti inteligenti sau cretini securisti analfabeti? Dar cand rula masina aia de la Antitero sri pe dorobanti in acea duminica dupa sfanta slujba, faceati preventie sau va era frica? Cand erati in colaborare stransa cu Ana Maria curva de la financiar care o ardea prin toate camerele de hotel si va facea si voua jocurile, erati inteligenti sau doar prosti creduli? Securistilor, s-a dus pe copca lucrarea voastra, a cazut toata reteaua de mult boilor… Doar voi nu stiti, specialistilor in informatii…
    Daca tot sunteti atotputernici si foarte securisti notorii, de ce dati informari pe terorism prin SIS, vreti sa rada si altii cat de prosti sunt anchetatorii de la Bucuresti? Se stie ca sunteti prosti si sclavi, nu va mai chinuiti sa demonstrati. Stie toata lumea.
    Circula vorba prin targ ca o sa fiti tranzactionati de stapanii vostri, si la modul mizerabil, asta doar asa ca informatie de la unul cu acces undeva, dar nu la tehnologia voastra terorista rudimentara. Nu aveti oameni capabili, coordonatorul de caz este si el un cretinel de general, dar e slab, foarte slab, Obiectivul tinta se joaca cu el la propriu, sunteti slabuti bai baieti, de aia va e si frica, tehnologia nu poate tine locul prostilor, iar unul foarte atent bate orice tehnologie si pe voi mai seCURistilor

    Hai mai regizati ceva cu Ana curva de la financiar, tacsu din Targu Jiu, fostul mare profesor, stie cum a ajuns fata lui prin Bucuresti? Dar voi stiti cumva urmarea la acest caz de terorism generat de voi si tot de voi instrumentat … O sa fie interesant anchetatorilor, nu va fie frica, doar aveti remote neuronal monitoring si Directed Energy Eeapon ELF etc sunteti „puternici” :)) sistemul e prabusit de mult, doar ca voi nu vedeti…

    • Am lins o bazdarca de mitilic sa-i derutez p-aia cu Remorca Neuronal Morfoling . Cand termin damigeana ma ocup si de elfii de la Directed Energy Tampon Alien ETI .

  11. Recunosc si nu regret : SUNT KOSTEA , am labuit si pseudonimul adevaratului „nik „.

  12. UNIVERSUL . NET , 2 SEPTEMBRIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” DRAMATICA SCHIMBARE A LUMII . CU SANSE DE DOLIU LA MOSCOVA SI BEIJING „.

  13. Digi 24 . ro , 02.09.2022 , ora 15:12 : ” Ursula von der Leyen : Europa trebuie sa plafoneze pretul gazului rusesc „.

  14. „Scutul”de la Deveselu e inoperabil insa o minunata sursa de banet deturnat catre „baiatele” de la butoane.

  15. va repet:
    cu rachete, fara rachete. neimportant. palavragiti degeaba si pierdeti esenta.
    tineti minte: rusii au ajuns de la stalingrad la berlin, luptand cate doi la o pusca. unul cu munitia, celalalt cu arma si munitia, unii langa altii.
    iar cand murea cel ce avea arma, celalalt inca viu de langa el ii lua arma si continua lupta. iar in spatele lor, ofiterii inarmati. caci daca vreunul se gandea sa se intoarca sau sa paraseasca frontul, era impuscat pe loc.
    revenind la timpurile noastre, ca n-au luat inca kievul, etc, samd, ca au fost respinsi sau intarziati in anumite zone…la razboi nu se merge cu ceasul. mai ales cand este implicata federatia rusa, veti vedea ca razboiul va dura pana la indeplinirea obiectivelor.
    si din pacate, pt. orbii din politica romaneasca, obiectivele rusilor ne vor include si pe noi, dar si pe altii, asa cum ni s-a spus.
    in presa romaneasca este pusa batista pe tambal la maxim, dar lucrurile sunt mult mai grave decat ni se spune noua.
    contraofensiva ucraineana, foarte bine dotata, cu instructori militari straini in randurile lor si cu foarte multe forte este pur si simplu topita si macelarita de rusi.
    pur si simplu macelarita.
    dar v-am mai spus si va repet: Romania a ajuns un stat care este condus de orbi santajati la toate nivelurile. Cu toate ca Poporul Roman NU DORESTE RAZBOI CU NIMENI.
    NU ESTE RAZBOIUL NOSTRU, NOI NU AVEM CE CAUTA IN ACEST CONFLICT, indiferent de figurile si amenintarile americanilor!!!
    Romania sa nu se amestece in acest conflict care va degenera si va fi macelul macelurilor, si tocmai din acest motiv nu va fi nimeni castigator…asa de distrusi vor fi toti care se vor implica!

  16. ZIARISTII.COM , vineri , 2 septembrie 2022 , ora 15:33 , articol de Cristian Hubali : 25.000 de militari …………………………………………………………..” – Interviu cu Oleg Jdanov , colonel in rezerva – Obozrevatel . com .

  17. Comisarul . ro , astazi , ora 22:30 : ” Ce este ” dihania ” care produce frisoane la Moscova si Beijing ” .

    • Comisarul.ro egal securitatea romana praf
      La momentul actual toti importantii din structuri se scarpina pe burta de frica nu daca intra rusii peste ei ci daca ii lasa stapanii din supt caci o sa fie hale de prostii care nu au stiut ce sa faca pentru tara lir, doar furaciune, hotii, paraindarat si sclavie pe fata. Cand se duc la stapani jegurile din servicii stau in genunchi ca boii, asa reprezinta ei Romania, si juranantul depus, in democratie desigur, nu dictatura. Dancu este un retard pus de aia din baneasa sa fie sluga, tot ca si ei. Nu avem nicio aparare si nicio armata, iar de venit, sa nu cumva sa urlam ca e prea tarziu sa mai vina careva si deja sa gavarim pe ruseste, daca suntem prosti ne meritam soarta

  18. HotNews . ro , astazi , 03 septembrie 2022 , ora 08:10 , articol de Ionut Baias : ” Cate tancuri mai are cu adevarat Rusia ? „.

  19. CONTRIBUTORS . RO , ASTAZI , 03 / 09 / 2022 , ARTICOL DE IOAN STANOMIR : ” PUTIN LA CATAFALCUL LUI GORBACIOV ” .

  20. ADEVARUL . RO , 03.09.2022 , ORA 09:18 , ARTICOL DE AFRODITA CICOVSCHI : ” NASA , A DOUA INCERCARE DE A LANSA RACHETA ARTEMIS SPRE LUNA ” – BBC . LANSAREA = ASTAZI , SAMBATA , 03 / 09 / 2022 INTRE ORELE 21:17 SI 23:17 ( ORA ROMANIEI ) .

  21. HotNews . ro , sambata , 03 septembrie 2022 , ora 10:58 , articol de Sebastian Juncan : ” Contraofensiva din Herson , ziua 6 : ……………………………………………”.

  22. Sunt superbe si felicit Turcia pt asa inventie. Nu e usor sa faci o asemenea drona. Avem posibilitatea sa distrugem 1200 de tinte in 10 minute zi/noapte de la ofiteri la orice blindaj la comandamente si nave militare. Cele americane sunt mult mai finute dar nubam vaxut o asa putere in rachete si sunt folosite pt eradicat terorei. Ucraina a si facut un hicu Bayraktar.
    Iata hitul tradus in romana.

    https://m.youtube.com/watch?v=1GDYqsXdGCs

  23. Adevarul . ro , 04.09.2022 , ora 08:33 , articol de Viorica Marin : ” Ciocnirea dintre Rusia si NATO nu va avea loc in Ucraina , ci intr-o zona cheie a unui posibil razboi nuclear global ” – Zerkalo Nadeli .

  24. Va salut ! Domnul Vali, Romania nu e proasta, se apleaca precum trestia sa nu se rupa……Nu avem ce face, asteptam timpuri mai bune….O sa rezistam si o sa fim prieteni si cu invingatorii si cu invinsii…. Am intalnit polonezi, ucraineni si rusi, de_a lungul vietii dar chiar daca o sa fiu supus oprobiului public tot spun ca, dintre cei trei i_as alege pe rusi…. Dumnezeu sa ajute Omenirea ! Zi perfecta tuturor !

    • @Maier 2022-09-04 17:29 17:29:12
      CINE SUNT EU SA MA PUN IN CALEA FERICIRII VOASTRE….
      AVETI 138 MILIARDE EURO DATORIE 30 MILIARDE DOLARI DEFICIT COMERCIAL 20 MILIARDE EURO DEFICIT BUGETAR 20 MILIARDE DOLARI ALTE DATORII.TOTAL>200 MILIARDE EURO/DOLARI(1 $=0.999 EURO)
      80% DIN PETROL IL IMPORTATI.70% DIN PRODUSELE ALIMENTARE DE BAZA LE IMPORTATI.VA IMPRUMUTATI LA 10% PE TERMEN LUNG IN VALUTA.PRODUCETI 5000 MW CONSUMATI 10000 MW
      SUNTETI DATORI LA ANGLO-SAXONI SI EUROPENI DAR CUMPARATI RESURSE DE LA RUSI.
      SUNTETI SLUGI LA UNII SI SCLAVI LA ALTII
      UN FEL DE VA F^U^T^E^T^I IN C^U^R PE M^U^I^E SAU DIN INTERES PE GRATIS
      SUCCES
      LA MULTI ANI
      42 ANI
      SAU
      15.340 ZILE
      PPOST SCRIPTUM.CHIAR DACA NU VA PLATI GENERATIA VOASTRA VOR PLATI GENERATIILE URMATOARE ALE COPIILOR SI NEPOTILOR VOSTRI
      SUNT BINECUVANTAT CA N-AM COPII.NU ARE CINE SA MA INJURE SA MA SCUIPE SAU SA-MI CEARA SOCOTEALA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger