Cauta

Donald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va răspunde unei cereri de extrădare”

donald trump

Donald Trump scapă de justiție?! Guvernatorul Floridei, declarații surprinzătoare: „Statul nu va răspunde unei cereri de extrădare”

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă privind banii plătiţi starului porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie.

Trump se află în Florida și va trebui să călătorească în Manhattan pentru amprentare şi alte proceduri necesare la acel moment.

Ron DeSantis: Donald Trump nu va fi extrădat din Florida, dacă procurorii din New York cer asta

Biroul procurorului Bragg, cel care a formulat acuzațiile, a transmis că l-a contactat pe avocatul lui Trump pentru a organiza o predare, despre care un oficial al instanţei a spus că va avea loc probabil marţea viitoare.

Numai că, dacă Trump nu acceptă să se predea, el ar trebui extrădat din Florida în New York, la cererea procurorului. Guvernatorul statului a anunțat că nu va da curs unei eventuale cereri de extrădare.

„Transformarea într-o armă a sistemului juridic pentru a promova o agendă politică întoarce statul de drept cu susul în jos. Este ceva neamerican. Procurorul districtual din Manhattan, susținut de Soros, a încălcat în mod constant legea pentru a reduce infracțiunile și pentru a acoperi abaterile penale. Cu toate acestea, acum, el forțează legea pentru a viza un adversar politic.

Florida nu va ajuta la o cerere de extrădare, având în vedere circumstanțele îndoielnice în discuție cu acest procuror din Manhattan, susținut de Soros, și agenda sa politică”, a scris pe Twitter Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, concurentul lui Donald J. Trump pentru nominalizarea la președinția republicană în 2024.

Practic, DeSantis, guvernatorul Floridei, unde se află reședința lui Donald Trump, anunță că statul nu va răspunde unei cereri de extrădare, dacă aceasta ar fi depusă de procurorii din New York.

Conform legii din Florida, guvernatorul are puterea de a solicita o investigare a cererii de extrădare pentru a determina „dacă persoana ar trebui predată”. Guvernatorul trebuie, de asemenea, să semneze un mandat înainte ca persoana care a fost acuzată într-un alt stat să poată fi arestată și reținută.

Ultimele stiri

  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Exit mobile version