Cauta

Dezastrul din Turcia și Siria capătă amploare. Supraviețuitorii cer ajutor pe Facebook de sub dărâmături – IMAGINILE durerii fără limite

turcia

Dezastrul din Turcia și Siria capătă amploare. Supraviețuitorii cer ajutor pe Facebook de sub dărâmături - IMAGINILE durerii fără limite

Videoclipurile și fotografiile surprinse după cutremurele care au devastat sudul Turciei și nordul Siriei, ucigând mii de oameni, arată salvatori care săpă cu mâinile prin dărâmături și blocuri de apartamente culcate la pământ în doar câteva secunde.

UPDATE: Apar noi informații despre rezultatele operațiunilor de salvare din Turcia.

O femeie a fost scoasă în viaţă, după 52 de ore petrecute sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit în urma cutremurelor devastatoare ce au lovit la începutul acestei săptămâni sud-estul Turciei, relatează miercuri DPA, conform Agerpres.

Femeia are 58 de ani și ar fi fost salvată de sub dărâmăturile unui hotel prăbuşit.
Postul turc de televiziune NTV a difuzat, miercuri, imagini care surprind membri ai serviciilor de urgenţă din provincia Kahramanmaras transportând femeia pe o targă până la ambulanţă.

Imagini cu momentul preluării femeii de către salvatori au apărut și pe Twitter.

YouTube video player

Un tată își ține de mână fiica moartă printre dărâmături

Puține imagini înfățișează agonia provocată de cutremurele din Turcia la fel de clar ca fotografia surprinsă în regiunea Kahramanmaraș, în care un tată își ține de mână fiica moartă, în timp ce salvatorii și civilii trec prin clădirea turtită în care copila s-a stins.

Un student turc s-a filmat sub dărâmături și postat imaginile pe Facebook

Destinul a fost mai blând cu un student turc de 20 de ani, blocat sub dărâmături împreună cu familia. Tânărul fost salvat după ce a postat pe reţelele sociale imagini filmate chiar sub ruine. Casa familiei sale s-a prăbuşit după al doilea cutremur de luni. Când a constatat că telefonul său încă funcţiona, tânărul a cerut ajutor.

„Toţi cei care vedeţi aceste imagini, vă rog, veniţi şi ajutaţi-ne! Salvaţi-ne!” După aproape şase ore, salvatorii i-au scos la lumină pe el şi pe mama sa. Unchiul şi bunica tânărului sunt încă dispăruţi sub dărâmături.

Mai mulți dintre cei prinși sub dărâmături au reușit să intre pe rețelele de socializare să ceară ajutor, potrivit Al Jazeera. Firat Yayla, un YouTuber sirian cunoscut în mediul online sub numele de Charmquell, a fost unul dintre ei.

Un YouTuber sirian, salvat după ce s-a filmat printre ruine

El a spus într-o filmare postată pe Instagram marți dimineață, că a rămas blocat sub dărâmături după primul cutremur, în districtul central Antakya din provincia Hatay și și-a rugat urmăritorii să-l salveze.

„Prieteni, suntem blocați după cutremur”, a spus el în videoclipul filmat într-un spațiu întunecat. „Mamă! Ești bine? Mamă! Spune-mi că te-ai ascuns undeva. Te rog ajută-mă!”, a adăugat el înainte de a încheia filmarea cu adresa la care se află. Ulterior a revenit spunând că a fost salvat, dar mama lui a rămas sub betoane.

O fetiță își protejează frățiorul cu propriul trup de dărâmături

17 ore a stat această fetiță cu mâna deasupra capului frățiorului ei sub dărâmături, în timpul cutremurului care a devastat Turcia și Siria. Gestul micuței de-a sprijini plafonul de beton cu mânuța ei ca să nu cadă peste frățiorul ei, gestul ei protector, este impresionant, emoționant, tulburător până la lacrimi.

Numărul morţilor în urma cutremurelor devastatoare produse la graniţa dintre Turcia şi Siria a depăşit 8.300. Peste 40.000 de oameni au fost răniți. Iar bilanțul crește rapid. Autoritățile au transmis că 5.775 de clădiri au fost distruse în urma cutremurului.

Ultimele stiri

  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • Exit mobile version