Cauta

Decizie istorică la Casa Albă. Reacție dură a președintelui Donald Trump. Este oficial!

Robert Menendez, membru democrat al Comisiei pentru relaţii externe din Senatul SUA a anunțat, marți, că preşedintele Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Motivul pentru care Trump a recurs la o asemenea măsură este faptul că OMS a gestionat greşit pandemia de coronavirus.

„Congresul a primit notificarea că preşedintele a retras oficial Statele Unite din OMS în plină pandemie”, a scris pe Twitter Robert Menendez.

Decizia președintelui discutată în Congresul SUA

De asemenea, Administrația de la Casa Albă a comunicat, a anunțat oficial că la Congresul SUA se va anunța oficial decizia privind retragerea din OMS începând cu iulie 2021.

Senatorul democrat  Bob Menendez a confirmat pe pagina oficială de Twitter că Administrația Prezidențială a înștiințat Congresul cu privire la această decizie.

În cursul săptămânii trecute Trump a acuzat Organizația Mondială a Sănătății de manipulare în criza coronavirusului și de poziționare pro-chineză.

Casa Albă acuză OMS că a ignorat rapoartele din Taiwanului cu privire la apariţia virusului. SUA consideră totodată că OMS a fost prea indulgentă cu autorităţile chineze în ceea ce priveşte modul de gestionare a pandemiei de COVID-19.

După izbucnirea pandemiei de coronavirus, Donald Trump a afirmat că va sista finanțarea către OMS dacă Organizația nu va adopta reformele solicitate de Washington.

Reacția Chinei la decizia lui Trump

Măsura luată de Donald Trump a bulversat OMS, deoarece, SUA sunt cel mai mare finanțator.

SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an. Anticipând decizia Washingtonului, Beijingul promite o infecție de fonduri de până la 2 miliarde de dolari către OMS, potrivit stiri.tvr.ro

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Drogul „neobișnuit de puternic” care a băgat Anglia în alertă. Un om a murit, iar alți opt sunt la spital
  • A 12-a arestare în cazul atentatului de la Moscova
  • Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut cu peste 1 milion de euro
  • Eșec de proporții: consolidarea clădirilor, pusă pe pauză de Nicușor Dan
  • Doi angajaţi ai unei bănci din România, acuzaţi că i-au sustras unui client de 64 ani suma de 140.000 de euro. Cum au acţionat
  • Ce amendă rişti să încasezi dacă faci grătar pe balcon, de 1 Mai. Autorităţile au tras un semnal de alarmă
  • Anunţ despre pensiile românilor, înainte de Paştele 2024. Răsturnare de situaţie. Când vin banii. Ce a transmis Poşta Română
  • Marcel Ciolacu a răspuns printr-un atac la Mircea Geoană când a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale 2024
  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • Exit mobile version