AcasăȘTIRI EXTERNEDecizie drastică luată de autoritățile italiene: Românii din peninsulă sunt cu moralul...

Decizie drastică luată de autoritățile italiene: Românii din peninsulă sunt cu moralul la pământ

Decizie drastică luată de autoritățile italiene: Românii din peninsulă sunt cu moralul la pământDecizie drastică luată de autoritățile italiene: Românii din peninsulă sunt cu moralul la pământ

Autoritățile din Italia propun o măsură drastică pentru gestionarea cât mai eficientă a pandemiei de coronavirus care a făcut ravagii în peninsulă – prelungirea stării de urgență până pe 31 octombrie.

Momentan, starea de urgență nu a fost declarată oficial, însă premierul Giuseppe Conte s-a adresat recent Parlamentului în această privință iar marți va avea loc votul în Senat.

Oficialul italian va prezenta va prezenta situația epidemiologică din țară, precum și motivele care impun necesitatea prelungirii stării de urgență de la 31 iulie la 31 octombrie.

Camera Deputaților din Italia va decide miercuri, 29 iulie, dacă este de acord cu această măsură.

Opoziția italiană nu vrea stare de urgență

Matteo Salvini, liderul formațiunii de extremă dreapta Liga, a anunțat că nu este de acord cu prelungirea stării de urgență.

„Nu există o urgență sanitară în curs și cine vrea să prelungească starea de urgență este dușmanul Italiei”, a precizat acesta.

De asemenea, lideru a precizat că cetățenii merită să respire și să fie liberi.

De partea celalaltă, ministrul Sănătății Pierpaolo Sileri a punctat faptul că prelungirea stării de urgență nu înseamnă o închidere a populației, menționând că de fapt reprezintă un instrument în măsură să ofere o mai mare flexibilitate executivului în acțiunile sale.

Până în prezent, Italia a raportat aproximativ 246.000 de infectări cu SARS-CoV-2 și peste 35.000 de decese cauzate de boală, iar peste 12.500 de cazuri de îmbolnăvire sunt încă active.

În cursul zilei de marți, 28 iunie, românii din peninsulă, dar și cei din țara noastră au mai primit o veste neîncurajatoare – o companie de transport aerian a anulat zeci de zboruri către și dinspre Italia.

O companie din România anunță: Au fost anulate zborurile dinspre și către Italia!

O companie de transport aerian care operează și în România anunță că au fost anulate mai multe zboruri către și dinspre Italia și Cipru.

Blue Air anunță că au fost anulate 64 de curse aeriane către și dinspre Italia și Cipru care erau planificate în perioada 3 – 31 august 2020.

Decizia a fost luată în contextul în care ambele țări au impus restricții pentru români, pe fondul creșterii numărului de infectări zilnice din România.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
489 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger