AcasăȘTIRI EXTERNEMăsură de urgență în plină pandemie. Italia impune carantină românilor

Măsură de urgență în plină pandemie. Italia impune carantină românilor

Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în România a crescut alarmant de mult.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a luat decizia, vineri, în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne ca toate personele care vin din România și Bulgaria să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

„Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Măsura în premieră a Guvernului italian

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Afacacerilor Externe din România (MAE), sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant.

Măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare.

MAE continuă dialogul cu autorităţile italiene şi va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea italiană.

România, număr record de îmbolnăviri cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat vineri alte 1.119 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri zilnice de la conformarea epidemiei de COVID-19 în România. Bilanţul este de 42.394 de persoane infectate. De asemenea, 24 de persoane au decedat, numărul total ajungând la 2.150.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 301 pacienţi. În ultimele 24 de ore au fost făcute peste 22.500 de teste, 9.693 fiind făcute la cerere.

author avatar
Eli Dan Davidescu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger