Cauta

Covid-19 și economia. În ciuda creșterii record a cazurilor, Spania, SUA, Anglia și Argentina reduc perioada de carantină

Covid-19 și economia. În ciuda creșterii record a cazurilor, Spania, SUA și Argentina reduc perioada de carantină

În ciuda unei creșteri a contaminărilor zilnice cu varianta Omicron a Covid-19, mai multe țări au decis să reducă timpul necesar pentru carantina persoanelor infectate, în încercarea de a minimiza impactul asupra activității economice.

Găsirea unui echilibru între „sănătate publică” și „creștere economică”. Așa a justificat, miercuri, premierul Pedro Sanchez, decizia guvernului spaniel de a reduce durata carantinei persoanelor pozitive la Covid-19.

Confruntată ca întreaga lume cu răspândirea variantei Omicron, Spania a devenit astfel una dintre primele țări care a redus durata izolării persoanelor infectate, după Statele Unite, luni, și Anglia, chiar înainte de Crăciun.

„Impactul economic legat de izolare”

Din 24 decembrie, britanicii cu două teste antigen negative efectuate în ziua a șasea și a șaptea au dreptul să iasă din izolare.

Autoritățile spaniole recomandaseră deja pe 21 decembrie să nu mai se impună o carantină persoanelor complet vaccinate care au fost în contact strâns cu persoane infectate cu varianta Omicron, ci doar să le limiteze contactele. Cu toate acestea, cazurile de contact nevaccinate trebuie să respecte carantina, scăzând și ea de la 10 la 7 zile.

Miercuri, Argentina a urmat Spania prin reducerea perioadei de carantină de la 10 la 7 zile pentru persoanele pozitive cu o schemă completă de vaccinare. Și la cinci zile pentru cazurile  contact asimptomatice, dar vaccinate. Durata va rămâne de zece zile pentru cei care nu au primit cele două doze, inclusiv pentru cazurile de contact.

„Preocuparea actuală (…) în țările cu acoperire de vaccinare precum a noastră, cu varianta Omicron care este mai transmisibilă dar mai puțin letală, nu este atât de mult presiunea asupra sistemului de sănătate, cum era înainte,  dar impactul economic legat de izolare”, a explicat ministrul argentinian al Sănătății, Carla Vizzotti.

Dacă Statele Unite au ales să reducă la jumătate durata carantinei persoanelor infectate, este și pentru a reduce perturbările economice, în special în sectorul aviației. Peste Atlantic, durata izolării a fost redusă de la zece la cinci zile pentru persoanele asimptomatice și de la 14 la cinci zile pentru cazurile de contact nevaccinate.

Ultimele stiri

  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • Exit mobile version