Cauta

COVID-19 provoacă decese şi indirect. Sinucideri în masă, din cauza pandemiei!

virus

COVID-19 provoacă decese şi indirect. Sinucideri în masă, din cauza pandemiei!

Din păcate, valul doi al pandemiei este necruţător. COVID-19 provoacă decese nu doar din punct de vedere clinic, ci şi din cauza psihologice.

De exemplu, în Japonia, rata sinuciderilor a crescut în cel de-al doilea val, în special în rândul femeilor şi copiilor.

Rata sinuciderilor din iulie-octombrie a crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong şi de la Tokyo Metropolitan Institute of Gerontology.

„Spre deosebire de circumstanţele economice normale, această pandemie afectează în mod disproporţionat sănătatea psihologică a copiilor, adolescenţilor şi femeilor (în special gospodinelor)”, au scris autorii studiului publicat vineri în revista Nature Human Behavior.

Ce anume provoacă sinuciderile?

Sinuciderile au legătură cu subvenţiile guvernamentale, reducerea programului de lucru şi închiderea şcolilor.

Rata de sinucidere a crescut în special în rândul femeilor, deoarece pandemia prelungită dăunează industriilor în care predomină femeile şi creşte povara asupra mamelor care lucrează. Şi violenţa domestică a crescut.

Studiul, bazat pe datele Ministerului Sănătăţii din noiembrie 2016 până în octombrie 2020, a constatat că rata sinuciderilor în rândul copiilor a crescut mult în al doilea val, corespunzător perioadei de după închiderea şcolilor.

Premierul Japoniei, Yoshihide Suga, a extins, după Tokyo şi trei prefecturi învecinate, starea de urgenţă din cauza pandemiei şi la alte regiuni din ţară, după creşterea numărului de cazuri. Starea de urgenţă a fost extinsă în alte şapte prefecturi, inclusiv Kyoto, Osaka şi Fukuoka.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version