Cauta

Corectitudinea politică, faza pe rechini. „Întâlniri negative”

Corectitudinea politică, faza pe rechini. „Întâlniri negative”

În Australia, atacurile rechinilor vor fi redenumite pentru a nu strica „imaginea” acestor prădători și a-i „discrimina”.

Pentru a lupta împotriva imaginii proaste a rechinilor, adesea considerați ca „monștri care mănâncă oameni”, două state australiene au decis să nu mai vorbească despre „atacuri”.

Fălci

Pe Internet, se subliniază frecvent cum Australia pare să găzduiască cea mai periculoasă faună din lume: păianjeni veninoși, șerpi veninoși, scorpioni, insecte periculoase, rechini etc. Reputația insulei-continent, consacrată „cea mai periculoasă țară din lume” de către utilizatorii de internet, este bine stabilită.

Iar aceasta din urmă nu este lipsită de consecințe asupra reputației anumitor animale. În special cazul rechinului. În cultura populară, rechinii sunt văzuți ca niște monștri marini, care atacă și mănâncă oameni.

Împachetarea atacului

O imagine proastă împotriva căreia mai multe state australiene au decis să lupte, încetând să mai vorbească despre „atacuri” atunci când un înotător se întâmplă să fie chiar atacat de un rechin, scrie Valeurs Actuelles.

Decizia, relatează Daily Mail, a fost luată de administrația statelor Queensland și New South Wales. De acum înainte, în rapoartele lor, autoritățile se vor mulțumi să menționeze „întâlniri negative” între oameni și rechini, pentru a nu înspăimânta publicul – și pentru a proteja reputația rechinilor.

Termenul „mușcături”, folosit numai la limită

Nu se spune cum această corectitudine politică extinsă va și reduce pericolul „întâlnirilor negative” în urma cărora mulți rămân schilodiți sau sunt chiar uciși.

De asemenea, sunt folosiți termenii „incidente”, „interacțiuni” sau, la limită, „mușcături”. Pentru a se justifica, unii cercetători au explicat că, înainte de anii 1930, termenii „întâlnire” sau „accident” erau deja favorizați. Chirurgul Victor Coppleson a fost cel care a popularizat termenul „accident vascular cerebral” în acea perioadă.

Ultimele stiri

  • Gala Profesorilor Excepționali 2025: Trei profesori din Rădăuți, Iași și Râmnicu Vâlcea, câștigătorii campaniei organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Dilema măgarului (statului) lui Buridan 
  • ANUNȚ DEMARARE PROIECT GURA SOLAR PLANT S.R.L
  • Insula Iubirii se scufundă definitiv: casting de TikTok și povești din Ibiza, nu de pe „insula tentației”
  • Comunicat de presă CAPTUREIT & CO S.R.L.
  • Caricatura Zilei
  • Regenerarea urbană în sectorul 4 reprezintă un proces continuu, în plină ascensiune
  • BREAKING NEWS: Iubitul Mihaelei Rădulescu, Felix Baumgartner, mort într-un accident de parapantă/VIDEO și FOTO de la fața locului
  • Alege ce citești
  • Muzica generată de inteligența artificială devine un fenomen?
  • Exit mobile version