Cauta

Poliția din Ottawa i-a ARESTAT pe LIDERII protestului CONVOIUL LIBERTĂȚII! Capitala Canadei, asediată! FOTO&VIDEO

„Convoiul libertății. Poliția din Ottawa i-a arestat pe liderii mișcării. Capitala Canadei, asediată de forțele de ordine (VIDEO)

Poliția canadiană a făcut joi, 17 februarie, la orele serii, primele arestări țintite în rândul liderilor „Convoiului libertății”, mișcarea împotriva măsurilor sanitare care blochează străzile din Ottawa de aproape trei săptămâni.

„Dacă vreți să plecați, acum este momentul”, le-a spus protestatarilor șeful interimar al poliției din Ottawa, Steve Bell. El a avertizat că acest weekend va fi „mult diferit de ultimele trei”.

Watch Ottawa police arrest 'Freedom Convoy' protesters | LiveNOW from FOX

Expulzarea „manifestanților ilegali”

ottawa tamara linch was arresting

La orele serii, poliția a efectuat primele arestări: Tamara Lich, una dintre organizatorii așa-zisului „Convoi al libertății”, a fost încătușată și urcată într-o mașină a forțelor de ordine.

Anterior, un alt lider al mișcării, Chris Barber, fusese arestat.

''Freedom Convoy'' organizers Christopher Barber and Tamara Lich arrested in Ottawa

 

 

Pentru prima dată de la începutul mișcării, forțele de poliția s-au poziționat în masă, joi, pe străzile din Ottawa în fața protestatarilor și a sutelor de camioane care blochează străzile. „Suntem gata să acționăm pentru a expulza manifestanții ilegali de pe străzile noastre”, a explicat Steve Bell, vorbind despre o intervenție „iminentă”.

Ottawa Police make arrests at Trucker Convoy protest

Un perimetru de securitate a fost ridicat în jurul centrului orașului și aproximativ o sută de baraje rutiere sunt folosite pentru a controla intrarea în zonă, scrie France 24.

Conturile protestatarilor au fost înghețate

La câțiva metri distanță, premierul Justin Trudeau a estimat joi dimineață că acest protest nu mai este „pașnic”, în cadrul unei dezbateri istorice în Camera Comunelor privind punerea în aplicare a legii măsurilor de urgență, prevedere excepțională invocată luni pentru a doua oară în istoria pe timp de pace a Canadei.

„Obiectivul tuturor măsurilor, inclusiv al măsurilor financiare prevăzute de Legea privind situațiile de urgență, este de a face față amenințării actuale și de a aduce situația sub control deplin”, a spus Trudeau.

Într-o scrisoare adresată premierilor provinciilor miercuri seara, el a considerat că protestele „amenință democrația” și subminează „reputația Canadei în străinătate”.

„Conturile bancare ale persoanelor fizice și companiilor” legate de blocarea străzilor din Ottawa au fost înghețate, a declarat ministrul Finanțelor și vicepremierul Chrystia Freeland într-o conferință de presă.

Manifestanții, hotărâți să rămână „până la final”, primiseră miercuri un ultimatum de la poliție, care a venit printre camioane pentru a distribui pliante care-i avertizau să părăsească zona.

Calificând situația „precară”, ministrul Securității Publice, Marco Mendicino, a spus că „blocările ilegale ale frontierei” au costat economia canadiană miliarde de dolari.

Ultimele stiri

  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Exit mobile version