AcasăȘTIRI EXTERNECONVOIUL LIBERTĂȚII. Canada impune o „Lege de urgență” împotriva camionagiilor! Ce vrea...

CONVOIUL LIBERTĂȚII. Canada impune o „Lege de urgență” împotriva camionagiilor! Ce vrea să le facă premierul Trudeau celor care protestează

„Convoiul libertății”. Premierul Justin Trudeau aplică o lege de urgență împotriva camionagiilor

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat luni utilizarea excepțională a Legii măsurilor de urgență pentru a pune capăt blocajelor „ilegale” a protestatarilor împotriva măsurilor sanitare, care au loc în Canada de mai bine de două săptămâni.

Este doar a doua oară când această prevedere este activată în timp de pace, ultima aplicare datând din criza din 1970 când Pierre Elliott Trudeau, tatăl actualului premier, era la putere.

Armata nu va fi dislocată

„Guvernul federal invocă Legea privind măsurile de urgență pentru a suplimenta puterile provinciale și teritoriale și pentru a face față blocajelor și ocupărilor” ilegale, a spus Justin Trudeay, menționând că armata nu va fi dislocată și că noile măsuri vor fi „limitate în timp și geografic”.

Legea intră în vigoare imediat și se aplică în toată țara, chiar dacă premierul a asigurat că ar avea „impact concret” doar în regiunile în care este necesară, în special în Ontario, provincie în care se află capitala Ottawa.

Mișcarea de protest canadiană, care a început la sfârșitul lunii ianuarie, a pornit de la șoferii de camion care protestează împotriva obligației de a fi vaccinați pentru a trece granița cu SUA. Dar revendicările s-au extins până la un refuz al tuturor măsurilor sanitare și, pentru mulți manifestanți, la o respingere a guvernului lui Justin Trudeau.

Manifestanții: „Nu vom ceda nimic”

„Vreau să mă adresez acum premierului: indiferent ce faceți, nu vom ceda nimic”, a declarat Tamara Lich, unul dintre liderii așa-zisului „Convoi al libertății”, scrie Le Point.

Legea privind situațiile de urgență poate fi invocată în cazul unei „crize naționale” și oferă guvernului federal mai multe puteri pentru a pune capăt acesteia, permițându-i să autorizeze „temporar măsuri extraordinare”.

Mai mulți premieri provinciali și-au exprimat opoziția față de implementarea acestei prevederi, care corespunde unei stări de urgență națională.

În 1970, guvernul lui Pierre Elliott Trudeau o invocase ca să trimită armata în Quebec și să ia o serie de măsuri de urgență, după răpirea de către Frontul de eliberare din Quebec a unui atașat comercial britanic, James Richard Cross, și a unui ministru din Quebec, Pierre Laporte. Cross fusese eliberat după negocieri, dar ministrul fusese găsit mort în portbagajul unei mașini.

Arme și muniții, confiscate de poliție

„Cu această lege, guvernul poate rechiziționa bunuri, servicii, oameni. Guvernul poate spune oamenilor unde să meargă, unde să nu meargă. Există într-adevăr puține limite pentru ceea ce poate face guvernul”, a explicat Geneviève Tellier, profesor de studii politice la Universitatea din Ottawa.

Luni, poliția canadiană a confiscat arme și muniție și a arestat 11 persoane în cadrul blocajului frontalier din Coutts, în Alberta (vest), un punct de trecere cu SUA paralizat timp de o săptămână.

Primul ministru din Ontario a anunțat luni dimineață că va ridica aproape toate măsurile de sănătate, inclusiv pașaportul de vaccinare. Însă în Ottawa potestele continua în centrul orașului, unde sunt prezente cel puțin 400 de camioane.

author avatar
Tudor Borcea
761 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce noroc pe canadieni, au scăpat de poponautu trudeau, asta n-o să mai aibă urmași … sau mai știi !

  2. Bai Justin castro, bai komunistule cubanez, vezi ca tot te vor gasi oamenii aia care te cauta prin Ottawa !! Hai, ca nu mai e mult, Ka-na-duh e un fel de ghettou pe langa mareata US of A !! Bai kanadienilor triplu vaxxinati in cap, puteti sa o luati in mana inca de pe acum, sunteti o adunatura de cobai lasi, docili si bine dresati, va meritati soarta de viitori scalveti pe plantatiile de negrisori ai lui Klauss Schwabb !! Ha ha ha 🙂 Iar pentru eroii care isi risca tot, inclusiv viata pentru a se opune regimului diktatorial al lui Justin Castro, tot respectul, domnilor si doamnelor, Dumnezeu este cu voi, dati-le in gura la taranocii aia de bugetari sclaveti ai lui Castro, sa vada si ei cum e sa traiasca in Iad !! Hai, ca s-a cam fasait bine de tot si Plandemia criminalilor, acum e clar ca astia sau vor face un micut WW3, sau vor arunca pe piata virusul mutant, care are o putere de eliminare de 30 %, adica din fiecare 10 infectati 3 vor da coltul sigur, aia o sa fie distractie adevarata, nu ce e acum !! Tineti-va bine, iuresul numai de acum incepe, deja am intrat in Epoca Darwinism-ului Total, si aia e, scapa numai si numai cine si care poate !! Jos cu Maskarada Nazista !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger