Cauta

„CONVOIUL LIBERTĂȚII”. Camionagii vor să atace Super Bowl. Alertă la Casa Albă – VIDEO

„Convoiul libertății”. Camionagii vor să spargă Super Bowl. Cel mai mare eveniment din SUA, în pericol. Alertă la Casa Albă (VIDEO)

SUA cere Canadei să folosească „puteri federale” pentru a sparge blocajele cauzate la granița celor două țări de „Convoiul libertății” care protestează împotriva măsurilor sanitare, au declarat oficialii Casei Albe.

Administrația de la Washington și-a oferit „ajutorul deplin și complet”, adăugând că mai mulți miniștri americani au fost în contact regulat cu omologii lor canadieni pe acest subiect.

TRUCKER CONVOYS: Could disrupt Super Bowl Sunday in US,

Președintele Biden, informat pe firul scurt

Ei au asigurat, de asemenea, că administrația Biden este „mobilizată 24 de ore din 24 pentru a pune capăt rapid” crizei. Președintele Joe Biden este el însuși informat în mod regulat, potrivit aceleiași surse.

DHS says trucker protests could hit the U.S. with a convoy starting on Super Bowl Sunday

Departamentul american de Interne a fost informat despre un proiect de convoi care s-ar putea întâlni duminica aceasta la Los Angeles, cu scopul de a perturba, în Los Angeles, Super Bowl, unul din cele mai mari evenimente sportive din fiecare an, meciul în care se echipa camioană a National Football League (NFL), divizia de fotbal american din SUA.

Trucker protests, “freedom convoy” could disrupt Super Bowl

Un „Convoi al libertății” american, opus vaccinării și inspirat de protestele din Canada, ar putea implica o blocare a Super Bowl-ului din Los Angeles în acest weekend, care „ar putea perturba grav transportul, guvernul federal și aplicarea legii”, potrivit rapoartelor.

Protesters in Ottawa now targeting airport, flooding 911 with fake calls

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a emis un buletin către forțele de ordine americane în care avertizează că un convoi „ar putea avea un impact potențial asupra Super Bowl LVI”, la 13 februarie.

Se pregătește Washington, DC

Buletinul, obținut de CBS News, spune că convoiul s-ar putea îndrepta apoi spre est, poate ajunge la Washington, DC, la timp pentru a perturba și discursul președintelui Biden privind starea națiunii, la 1 martie.

DHS „a primit rapoarte despre șoferii de camion care plănuiesc să blocheze drumurile din marile orașe metropolitane din Statele Unite, în semn de protest față de, printre altele, vaccinarea obligatorie”.

„Convoiul va începe potențial în California încă de la jumătatea lunii februarie”, se mai precizează. „S-a sugerat, de asemenea, că șoferii de camion din Canada se pot alătura evenimentului de la Washington, DC”.

Giganții auto, loviți de camionagii

Oficialii de la Casa Albă au declarat joi că administrația Biden monitorizează foarte îndeaproape situația actuală la granița dintre SUA și Canada. „Suntem concentrați în principal pe rezolvarea blocajului de la podul Ambassador, precum și a altor puncte de intrare”, a spus Casa Albă.

Trei axe frontaliere dintre Canada și SUA sunt blocate de protestatari, ceea ce are repercusiuni semnificative asupra economiei.

Mai multe uzine ale producătorilor auto Stellantis, General Motors, cu divizia Ford, și Toyota aflate pe teritoriu american au fost nevoită să-și reducă capacitățile de producție din cauza acestor blocaje

Între timp, la Ottawa, nucleul dur al protestatarilor s-a organizat pentru a rămâne la fața locului cât mai mult posibil, datorită unui sistem de alimentare cu alimente și combustibil pe care poliția se străduiește să-l înfrângă.

Ultimele stiri

  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Exit mobile version