Cauta

Congresul SUA cere anchetarea unui fabricant de puști pentru copii – VIDEO

Congresul SUA cere anchetarea unui fabricant de arme de foc pentru copii / Foto: Facebook

Compania care vinde arma o descrie ca fiind „o bucată de libertate americană” pentru „amatorii de talie mică”. Săptămâna aceasta, președintele Joe Biden a îndemnat din nou legiuitorii să interzică de urgență puștile de asalt.

O pușcă semiautomată concepută special pentru copii: senatorii democrați au denunțat practicile comerciale ale unui producător american de arme mici, ușoare și letale, în timp ce președintele american Joe Biden a cerut din nou Congresului să acționeze „rapid” pentru a restricționa accesul la puștile de asalt.

O fetiță care uită prin cătare

Comercializată de către firma WEE1 Tactical, arma în cauză, JR-15, este bazată pe un model de pușcă de asalt folosit în mai multe atacuri mortale.

The JR-15 .22Cal from WEE1 Tactical is 20% smaller than a traditional AR-15. New at SHOT Show 2022.

Este „absolut dezgustător”, a condamnat liderul democraților din Senat, Chuck Schumer. „Ultimul lucru pe care ar trebui să îl facem este să micșorăm aceste arme de război și să le comercializăm copiilor”, a spus el, îndemnând Agenția pentru Protecția Consumatorilor din SUA (FTC) să deschidă o anchetă asupra producătorului său.

Pușca, care cântărește abia un kilogram, trage cu muniție reală. Furnizată cu încărcătoare de unul, cinci sau zece cartușe cu muniție de pușcă de calibrul 22, a fost comercializată pentru prima dată în ianuarie 2022 la un preț de 389 de dolari.

Compania WEE1 Tactical, care vinde arma, o descrie ca fiind „o bucată de libertate americană” destinată „amatorilor de talie mică”.

Pe site-ul său de internet, compania prezintă o fetiță blondă care se uită prin cătarea unei astfel de arme. Compania a asigurat că JR-15 are un „mecanism de siguranță” care nu se găsește la nici o altă armă, informează Ouest-France.

Un flagel pe teritoriul american

„În fața epidemiei de violență armată și de împușcături în rândul tinerilor, o astfel de armă pur și simplu nu ar trebui să existe”, a spus Schumer. El a citat cazul unui copil de șase ani care și-a împușcat și ucis profesorul la începutul acestei luni într-o școală din Virginia.

Împușcăturile, în special în școli, sunt un flagel în Statele Unite, unde dreptul de a deține arme de foc este garantat de Constituție. Peste 44.000 de decese cauzate de arme de foc au fost înregistrate anul trecut în Statele Unite, dintre care jumătate au fost sinucideri, iar cealaltă jumătate au fost crime, accidente sau cazuri de autoapărare, potrivit Gun Violence Archive.

În prezent, încercările de a reglementa vânzarea de arme de foc sunt adesea blocate în Congresul SUA, unde grupurile de interese din domeniul armelor de foc au o influență puternică.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version