Cauta

Coaliția de la Viena, în criză! Ce scrie presa austriacă după veto-ul față de aderarea României la Schengen

viena

Veto-ul împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen a pus coaliția de la Viena într-o situația dificilă. Potrivit presei austriece, verzii cer modificarea deciziei privind aderarea României și Bulgariei.

Verzii, partenerii minoritari ai conservatorilor din ÖVP în guvernul de coaliție de la Viena, cer o răzgândire în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Verzii sunt furioși pe premierul Nehammer

„Deşi vicecancelarul Werner Kogler (reprezentant al Verzilor – n.r.) şi liderul Verzilor, Sigi Maurer, au rămas tăcuţi vineri, au trimis-o în schimb pe ministrul justiţiei, Alma Zadic, să îşi exprime nemulţumirea. Aceasta a subliniat la Bruxelles că partidul său nu a susţinut veto-ul”, scrie publicația austriacă „Kronen Zeitung”.

Presa austriacă arată că, chiar înainte de întâlnirea decisivă din Consiliul JAI, vicecancelarul Kogler a încercat să îi schimbe părerea ministrului de interne austriac.

Una dintre cele mai importante voci din partidul verzilor, Michel Reimon, a explicat că fiecare ministru a fost liber în decizia în momentul votului pentru aderare ale celor trei state. Prin urmare, verzii nu au avut nicio influență asupra ministrului Karner. Mai mult decât atât, Reimon și-a exprimat speranța în privința reparării deciziei în cadrul coaliției de guvernare.

Partidul lui Nehammer a fost pus la zid și de președintele austriac. Alexander Van der Bellen a declarat că regretă „extraordinar de mult” comportamentul Austriei în Consiliul JAI și a recunoscut că țara sa se află într-o situația dificilă din cauza afluxului de imigranți.

Ultimele stiri

  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • Exit mobile version