Cauta

China nu renunță la politica „zero Covid-19”. Situația pandemică, „mai sumbră ca niciodată”

China nu renunță la politica „zero Covid-19”. Situația pandemică, „mai sumbră ca niciodată” / Foto: printscreen

China a anunțat sâmbătă că va rămâne „de neclintit” în politica sa „zero Covid-19”, spulberând speranțele piețelor în privința unor măsuri de relaxare din partea Beijingului, confruntat cu o creștere a cazurilor pe măsură ce se apropie iarna.

Beijingul „va adera fără ezitare la politica cuprinzătoare de zero Covid”, a declarat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

Situația pandemică, „mai sumbră ca niciodată”

Politica de „zero Covid-19”, care este în vigoare de aproape trei ani în China, implică izolări repetate, teste PCR pe scară largă și carantină obligatorie la sosirea din străinătate și, prin urmare, va continua.

„În prezent, China se confruntă încă cu o dublă amenințare, cea a infecțiilor importate și cea a răspândirii epidemiilor interne”, a declarat Mi Feng într-o conferință de presă, calificând situația pandemică drept „mai sumbră și mai complexă ca niciodată”.

„Trebuie să continuăm să punem oamenii și viețile pe primul loc”, a declarat purtătorul de cuvânt, în condițiile în care China a înregistrat sâmbătă o creștere a numărului de cazuri, cu 3.659 de noi infecții, majoritatea asimptomatice, față de 2.000 de noi cazuri pozitive miercuri.

Numărul de persoane aflate în carantină în țară a ajuns la cel mai ridicat nivel de la izolarea metropolei Shanghai, în primăvară, cu focare depistate în peste 50 de orașe.

În sud, teritoriul semiautonom Macau a anunțat marți o verificare generală a celor 680.000 de locuitori, după ce au fost descoperite câteva cazuri. În Guangzhou (sud), luni au fost declarate închideri parțiale în mai multe cartiere.

La celălalt capăt al țării, au fost depistate focare în orașele din nord-estul țării, în apropierea graniței cu Rusia și Coreea de Nord.

Autoritățile chineze i-au izolat miercuri timp de o săptămână pe cei 600.000 de oameni care locuiesc în jurul fabricii care produce majoritatea iPhone-urilor din lume, după ce angajații au fugit din zonă ca răspuns la descoperirea unui focar de Covid-19.

În zona economică din jurul aeroportului Zhengzhou, unde se află fabrica, lucrează peste 200.000 de persoane.

Ultimele stiri

  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Exit mobile version