Cauta

Ce secret ascunde sicriul reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost construit, de fapt

regina

Ce secret ascunde sicriul reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost construit, de fapt

Sicriul în care va fi înmormântată Regina Elisabeta este unul din stejar și a fost confecționat special pentru Majestatea Sa, în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Firma care s-a ocupat de confecționarea sicriului a devenit casa funerară privată a familiei regale din anul 1991, atunci când a fost confecționat și sicriul.

Sicriul reginei a fost construit acum 30 de ani

Într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani, bărbatul care conducea firma care a realizat sicriul reginei a declarat că s-a folosit stejar englezesc, care este rar și scump.

„Este fabricat din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi în prezent stejar englezesc pentru un sicriu. Ar fi prea scump”, a declarat bărbatul pe nume Andrew Leverton, în urmă cu patru ani, potrivit Daily Mail.

Sicriul e căptușit cu plumb

Sicriul mai ascunde un detaliu interesant: este căptușit cu plumb, iar acest lucru îl face să fie extrem de greu. În ziua înmormântării, acesta va fi purtat pe umeri de opt soldați. Deasupra sicriului vor fi așezate coroana imperială, globul și sceptrul.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, 19 septembrie, la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Pe 11 septembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit a părăsit Scoția, cu destinația Edinburgh, unde a rămas peste noapte la Palatul Holyroodhouse, în sala tronului, înainte de a fi dus în procesiune la Catedrala St. Giles, unde a fost depus pentru 24 de ore. Aici are loc un priveghi la care va participa familia regală.

Marți, 13 septembrie, sicriul va fi transportat cu avionul, de la Edinburgh la Londra. După ce va ajunge în Capitală, trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va rămâne la Westminster Hall vreme de câteva zile înainte de ceremonia de înmormântare, publicul putând, în această perioadă, să îi aducă omagii.

Ultimele stiri

  • Dacă nu erau bulgarii, poporul v-ar fi iubit cu ouă și roșii, domnule Bolojan!
  • VIDEO. Angajații de la Finanțe tună și fulgeră în fața ministrului Nazare: Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm!
  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version