AcasăȘTIRI EXTERNEA murit Regina! Urmează destrămarea Commonwealth? Australia își cere independența!

A murit Regina! Urmează destrămarea Commonwealth? Australia își cere independența!

reginaA murit Regina! Urmează destrămarea Comunităţii Naţiunilor? Australia își cere independența

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a reaprins instantaneu discuțiile despre o republică australiană, liderul Verzilor, Adam Bandt, folosind un mesaj de condoleanțe către monarhul britanic pentru a impulsiona din nou schimbarea Constituției.

Colega sa, Mehreen Faruqi, a cerut, de asemenea, ca Asutralia să devină o republică, dar a mers mai departe, spunând că „nu poate plânge liderul unui imperiu rasist”.

Australia vrea să devină republică

Bandt a fost descris drept „ignorant” și „fără grație” de către un fost ministru de coaliție pentru comentariile sale.

Prim – ministrul, Anthony Albanese, este un susținător de multă vreme al ideii ca Australia să devină o republică, dar a refuzat să se angajeze cu astfel de afirmații vineri dimineață, când vestea morții monarhului britanic a răsunat în întreaga lume.

„Astăzi nu este o zi pentru politică”, a spus el la Radio National. „Astăzi este o zi pentru a aduce un omagiu serviciului reginei Elisabeta în calitate de șef al statului nostru în acești 70 de ani și pentru a mulțumi devotamentului și contribuției sale în Australia.”

Șeful guvernului federal și-a exprimat deja intenția de a organiza un referendum pentru o republică dacă va fi ales pentru un al doilea mandat. Australia era puțin probabil să devină republică în timp ce regina Elisabeta II-a era în funcție, însă o dată cu decesul ei lucrurile e pe cale să se schimbe, notează The Guardian.

author avatar
Andreea Vlad
601 afisari

2 COMENTARII

  1. Da de unde /tarile se vand si se cumpara probabil e alta afacere necunoscuta de public.Exact asa faceau si altii nu numai englezii,francezii au si ei asemenea episoade

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger