AcasăȘTIRI EXTERNECe au găsit soldaţii ucraineni în Herson, după ce l-au eliberat de...

Ce au găsit soldaţii ucraineni în Herson, după ce l-au eliberat de sub ocupaţie rusească. Iată cum trăia populaţia!

hersonCe au găsit soldaţii ucraineni în Herson, după ce l-au eliberat de sub ocupaţie rusească. Iată cum trăia populaţia!

Forțele rusești au distrus infrastructura cheie din orașul Herson din sudul Ucrainei înainte de a se retrage, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

Au distrus toată infrastructura critică: comunicații, apă, căldură, electricitate.

Herson, fără apă, electricitate şi Internet

În ciuda victoriei uriașe, locuitorii din Herson încă suferă lipsuri materiale – nu au apă, electricitate și nici accest la internet. În ciuda acestora, însă, oamenii sunt euforici după plecarea ocupanților.

Ucrainenii s-au cățărat pe clădiri pentru a arbora din nou steagul țării lor, inclusiv pe cinematograf, în timp ce soldații merg prin oraș, sunt primiți cu urale și semnează autografe.

Unul dintre militarii care au intrat în Herson, după luni întregi de ocupație, spune că civilii din Herson sunt „adevărații eroi” pentru că au rezistat atât de mult sub ocupația rusească – „nu pot să-mi imaginez cât de fericiți sunt acum”, a adăugat el.

Va fi „legat” din nou de calea ferată

Șeful căilor ferate ucrainene de stat a declarat că se așteaptă ca serviciile de transport feroviar către Kherson să fie reluate săptămâna aceasta.

Cu toate acestea, un alt oficial regional a declarat că, deși operațiunile de deminare sunt în curs de desfășurare și autoritățile lucrează pentru a restabili serviciile esențiale, din punct de vedere umanitar situația din oraș „rămâne foarte dificilă”.

Zelenski a declarat că autoritățile, în eforturile lor de a stabiliza regiunea, s-au ocupat de aproape 2.000 de mine, cabluri de declanșare și obuze neexplodate lăsate de rușii care au plecat.

author avatar
Andrei Ștefan
639 afisari

4 COMENTARII

    • PTR R.D.MIHAILESCU- BAI , BULANGIU TAMPIT , IMI PERMITI, FUTU TE N GURA, SA AM ALTA PARERE FATA DE A TA , BORA MI AS POW LLA IN GURA MA TII SI A FAMILIEI TALE DE RETARDATI? MAI DA TE N MORTII MA TII , AI FACUT O FIXATIE DIN MINE , VREI SA TI TRAG MU…IEE, SA TI SPARG ROZETA , CE POW..LA MEA VREI SA TI FAC, OLIGOFRENULE ? DA TE DRAQ DE DROGANGIU , VEZI TI DE HALUCINOGENELE TALE SI ALE UCRAINENILOR ,IDIOT FACUT IN PALMA……..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger