AcasăȘTIRI EXTERNEBREXIT. SCANDAL în Marea Britanie după Acordul post-Brexit. Boris Johnson, intervenţie fără...

BREXIT. SCANDAL în Marea Britanie după Acordul post-Brexit. Boris Johnson, intervenţie fără precedent

Boris-JohnsonBREXIT. SCANDAL în Marea Britanie după Acordul post-Brexit. Boris Johnson, intervenţie fără precedent

Multe aspecte ale relației dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană după încheierea perioadei de tranziție rămân incerte, dar unele lucruri care se vor schimba de la 1 ianuarie 2021 sunt cunoscute.

Vestea bună e că dacă sunteți cetățean al UE care locuiește deja în Marea Britanie, drepturile dvs. vor rămâne neschimbate până la 30 iunie 2021.

Dar ar trebui să verificați dacă puteți rămâne după aceea. Va trebui să deveniți cetățean al Marii Britanii sau să aplicați la Schema de decontare a UE.

Importatorii și exportatorii vor trebui să facă declarații vamale, ca și când ar avea de-a face cu țări din alte părți ale lumii.

Unele produse, inclusiv plante, animale vii și unele alimente, vor avea nevoie și de licențe și certificate speciale. Alte produse vor trebui etichetate în moduri specifice.

Au apărut disensiuni puternice după Acordul post-Brexit

Chiar dacă regulile par clare şi bine puse la punct pentru viaţa de după Brexit, Boris Johnson a fost, totuşi, nevoit să facă un apel la unitate pentru a reuşi aprobarea Acordului post-Brexit în Parlament, în contextul în care liderul de la Londra ar putea avea nevoie de susţinerea opoziţiei laburiste, pe fondul criticilor politicienilor eurosceptici din Partidul Conservator

Boris Johnson vrea să rămână prieten cu UE

Premierul britanic a anunţat că vrea o relaţie de „prietenie şi parteneriat” cu Bruxellesul. „Cred că acum avem o bază pentru o prietenie şi un parteneriat de lungă durată cu UE, în calitatea de suverani egali„, afirmă Boris Johnson într-un mesaj adresat parlamentarilor conservatori, pe care îi îndeamnă să aprobe Acordul post-Brexit.

Boris Johnson se teme că proiectul Acordului post-Brexit nu va fi susţinut de politicienii eurosceptici din Partidul Conservator.

Premierul britanic ar putea avea nevoie de susţinerea Partidului Laburist, aflat în opoziţie, pentru a putea obţine aprobarea Acordului post-Brexit în Camera Comunelor. Însă şi liderul laburist, Keir Starmer, riscă să se confrunte cu o revoltă, după ce le-a cerut parlamentarilor să susţină Acordul.

author avatar
Andrei Ștefan
721 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger