Cauta

UPDATE Boris Johnson, așteptat să facă, joi, marele ANUNȚ despre DEMISIE! 42 de membri ai Cabinetului și-au dat demisia!

Boris Johnson, un premier conectat la aparate! 42 de membri ai Cabinetului și-au dat demisia! (sursa foto: Boris Johnson/Twitter)

Sunt zile tot mai grele pentru Boris Johnson. Confruntat cu ceea ce se poate numi o „revoltă” în cadrul Guvernului, dar și al Partidului Conservator, ca urmare a unei adevărate avalanșe de demisii din Cabinetului pe care îl conduce, premierul britanic nu se dă plecat din scaun.

UPDATE: Boris Johnson își va da demisia, joi, din funcția de lider al Partidului Conservator, dar va rămâne prim-ministru până la toamnă, anunță site-ul BBC.

Se așteaptă ca Boris Johnson să iasă public cu o declarație în cursul acestei zile.


 

Boris Johnson luptă pentru supraviețuirea politică în timp ce valul de demisii continuă, titrează, joi, The Guardian.

Demisiile au început marți seară, când ministrul Sănătății, Sajid Javid, și ministrul Finanțelor, Rishi Sunak, au renunțat la funcțiile din Cabinetul Johnson. Între timp, au urmat și alte plecări, inclusiv în rândul unor membri de rang inferior ai guvernului.

Până joi dimineață, numărul plecărilor depășise 40. Boris Johnson a refuzat să demisioneze chiar și după o revoltă în masă în rândul Cabinetului și al partidului parlamentar, titrează chroniclelive.co.uk, listând și demisiile din cadrul Guvernului britanic, din ultimele 24 de ore – VEZI numele AICI.

Încă doi miniștri și-au anunțat, joi, plecarea din Guvern

Printre cele mai recente demisii se numără cea a ministrului Tehnologiei din Guvernul britanic. Chris Philp și-a anunțat decizia și pe Twitter, în dimineața zilei de joi, 7 iulie.

Acesta susține că Johnson ar trebui „să demisioneze având în vedere că încrederea publică și parlamentară au dispărut în mod clar”.

Ce i-a transmis unul dintre miniștrii demisionari lui Johnson

Și ministrul britanic pentru Securitate, Damian Hinds, a anunțat, joi, că părăsește guvernul. Informația a fost făcută publică pe aceeași rețea de socializare.

„Mai importante decât orice guvern sau lider sunt standardele pe care le susţinem în viaţa publică şi credinţa în democraţia şi în administraţia noastră publică”, a menționat Damian Hinds în scrisoarea de demisie.

„Din cauza faptului că acestea s-au erodat serios, am ajuns la concluzia că ar fi corect pentru ţara noastră şi pentru partidul nostru dacă v-aţi retrage ca lider de partid şi ca premier”, i-a transmis Hinds lui Boris Johnson.

Ultimele stiri

  • Publicarea Anunțurilor cu Fonduri Europene: Oportunități și Reglementări
  • Alege ce citești
  • Moby Dick l-a înghițit pe Marele Arhitect cât ai zice pește
  • Ciolacu, Erdogan și o „țeapă” de 1 miliard de dolari
  • România, în pericol de blackout. Autoritățile sunt în campanie electorală
  • Green Deal rămâne fără materii prime. Bătălie cruntă pentru rezervele anemice de litiu și grafit
  • Imagini înspăimântătoare! Femeie atacată din senin, pe o stradă din Capitală/Un tânăr de 25 de ani, reținut – VIDEO
  • Majorări salariale doar pentru ministere și Guvern. Polițiștii, fentați din nou
  • Pe ce vor cheltui bogătașii lumii 4,4 miliarde de dolari în 2024
  • China ridică miza: mașina electrică de 12.000 euro, pregătită pentru piața europeană
  • Exit mobile version