AcasăȘTIRI EXTERNEBiden pune FRÂNĂ industriei din China. Cum îi SABOTEAZĂ pe asiatici!

Biden pune FRÂNĂ industriei din China. Cum îi SABOTEAZĂ pe asiatici!

Biden pune FRÂNĂ industriei din China. Cum îi SABOTEAZĂ pe asiatici!

Washingtonul a anunţat vineri actualizarea reglementărilor sale de control al exporturilor, măsură destinată să complice şi mai mult fabricarea şi cumpărarea semiconductorilor de către China.

Biden şi-a dorit, astfel, să încetinească progresele tehnologice și militare ale Beijingului.

Producătorii, INTERZIS la export

Producătorii de instrumente de top – KLA Corp, Lam Research Corp și Applied Materials Inc – au primit, practic, ordin să oprească livrările de echipamente către fabricile deținute în totalitate de China care produc cipuri avansate.

„Acţiunile noastre vor proteja securitatea noastre vor proteja securitatea naţională şi interesele politicii externe a SUA, trimiţând totodată un mesaj clar, potrivit căruia leadership-ul tehnologic american este o problemă a valorilor, precum şi a inovaţiei”, a declarat secretarul adjunct al Comerţului pentru exporturi, Thea Rozman Kendler,

Această măsură intervine la câteva zile după plasarea pe lista neagră de către Pentagon a 13 întreprinderi chineze pentru presupusele lor legături cu armata. Lider mondial în domeniul construcţiei dronelor, DJI este cea mai cunoscută dintre întreprinderile chineze vizate.

SUA se întorc la măsurile din Războiul Rece

Politicile americane se întorc astfel la reglementările dure din perioada de vârf a Războiului Rece.

Preşedintele american Joe Biden a reuşit astfel să obţină adoptarea în Congres la sfârşitul lunii iulie a unei legi care debloca 52 miliarde de dolari ca subvenţii pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA şi zeci de miliarde de dolari suplimentar pentru cercetare şi dezvoltare.

Reprezentanta pentru Comerţ a SUA, Katherine Tai, declarase în iunie în faţa unei comisii din Senat că administraţia Biden se concentrează asupra protecţiei intereselor comerciale americane împotriva proiectelor Chinei de a domina industrii importante, precum cea a semiconductorilor.

author avatar
Andrei Ștefan
829 afisari

20 COMENTARII

  1. Masuri cu efect de bumerang.China este deaja o superputere tehnologica,umana,militara.Pentru moment piedicile vor avea efect dar va declansa autodezvoltarea chineza.Desigur amerlocii au oprit livrarea catre china a unor materiale semiconductoare,insa cind china va fi capabila se le produca singura nimeni nu va mai putea opri distributia decit prin declararea unui razboi care va duce inevitabil la scufundarea americii poate chiar asa cum este profetizata

    • China este o putere pasnica. Mai degraba sunt vizati rusii, ca s-au pornit la razboi fara arme, nu stiu sa faca cip-uri decat la nivelul anilor 2000. China nu a castigat niciun razboi de sute de ani! Puterea lor sta in harnicie, pe timp de pace au ajuns a doua economie a lumii. In electronica chinezii traiesc din ce fura sau colaboreaza cu Taiwan-ul si USA. Nu va faceti iluzii, nu va scufunda China America nici America China. Mai degraba, in cele din urma, ele vor incerca sa scufunde Europa.

      • putera americanilor consta in jaf,armament,amenintari la adresa tuturor ,spionaj,jocuri murdare,minciuna ,finantare scolara pentru perpetuarea politicii lor ocupationiste si exploatarea prin cumparare a unor minti luminate.Incet ,incet lumea se trezeste si nu mai accepta murdariile amerloce,minciunile si jaful economic practicat la rang de inalta clasa.China are un enorm capital uman iar de oameni destepti nu duc lipsa,dispun de resurse si materii prime asa ca nu te preocupa de stiinta lor in a face microcipuri.America fura tehnologie de sute de ori mai mult decit chinezii,satelitii lor au ochii atintiti peste tot iar dumneata aplauzi suprematia lor.O suprematie bazata pe forta si brutalitate,evident ascunsa mereu de tromboanele capitalisto-comuniste.

      • Democrați împreună cu biden sunt pe făraș s,a saturat america de ei, in maxim o lună ,o sa piardă controlul în politica americană, sunt disperați sa facă orice sataniști globalisti

  2. EXCREMENTUL SENIL FRANEAZA DEZVOLTAREA OMENIRII , SI SLUGILE IL LING LA GAOZ , CADAVRU AMBULANT ESTE TARTORUL SI VOI LINGETI LA KOOR

    • Anonim, esti total paralel cu esenta articolului de mai sus. Americanii creeaza ceea ce chinezii fura! Asta-nseamna pt tine dezvoltarea omenirii? Mai bea o tuica si taci! Inteleg ca ai boala pe Bden, dar asta nu-nseamna ca trebuie sa dai cu mucii-n fasole cand ii vezi afisat numele. In cazul asta, Biden nu face altceva decat sa extinda politica promovata de Trump in relatia comerciala cu China si bineinteles spre folosul americanilor, mai ales, dar si-n folosul lumii civilizate pe de alta parte.

  3. China e altceva fata de Rusia au o gandire cu totul diferita de orice gandire de pe pamant. Din fericire in bine.

  4. Trebuie gandite de experti economici astfel de sanctiuni sa nu se intoarca catre noi, ca rachetele alea rusesti care in loc sa se duca in Ucraina cadeau pe baza rusa.

  5. BIDEN VISEAZA CAI VERZI PE PERETI !, OFTICA AMERICII ESTE CHINA ,IAR CHINA ARE DEJA SUFICIENTE PARGHII SA INVINGA AMERICA DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC SI FINANCIAR .ARME STRATEGICE ARE SUFICIENTE CHINA ,DAR CHINA REFUZA SA SE INARMEZE CU ARME STATEGICE NUCLEARE !,ASA CA AMERICA INA ISI PERMITE SA JOACE MURDAR.

  6. Daca tot vorbim despre ceva care se regaseste in politica tuturor tarilor din timpuri imemorabile(este vorba de spionaj,a doua meserie dupa prostitutie aparuta in istorie)ce se aude cu linia de fabricat diamante sintetice din Romania?

    • Pai se aude ca am uns un suedez si am aflat astfel cum sa le producem, si am facut fabrica pe Bulevardul Timisoara, dupa care produceam si le foloseam in industrie, dar si exportam, fiind unul din putinii producatori mondiali. Astea se intamplau atunci cand celor din fruntea tarii le pasa de tara. Ulterior fabrica a fost desfiintata iar in locul ei este un parc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger