AcasăȘTIRI EXTERNEDictatura Covid-19 și testele PCR, noua normalitate în China. „Cabinele groazei”, instalate...

Dictatura Covid-19 și testele PCR, noua normalitate în China. „Cabinele groazei”, instalate în metropole / „Marea Resetare”, pregătită la Davos, se aplică

Dictatura Covid-19 și testele PCR, noua normalitate în China. „Cabinele groazei”, instalate în metropole / „Marea Resetare”, pregătită la Davos, se aplică / Foto: printscreen

După pandemia Covid-19, majoritatea țărilor au revenit la viața de dinainte, nu și China, unde, în marile metropole și în orașele mai mici, testele PCR de rutină reprezintă „noua normalitate”.

„Noua normalitate” a fost și termenul folosit la Forumul Economic de la Davos, unde elitele mondiale sunt acuzate că au pregătit „Marea Resetare”, adică oportunitatea de a transforma lumea – economic, social și politic – după pandemia Covid-19

Încolonați, urmăriți, verificați

După 31 decembrie 2019, virusul care este acum cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 a evoluat în varianta Omicron, iar autoritățile chineze urmăresc cu înverșunare „politica zero Covid-19”.

După ce capitala economică Shanghai a fost închisă, în aprilie și mai, pentru a limita tulpina Omicron, foarte transmisibilă, testarea regulată a virusului a devenit o realitate a vieții de zi cu zi pentru a asigura detectarea rapidă și punerea în carantină a persoanelor infectate și a contacților apropiați. Este o politică care a fost controversată și care a reprezentat, de asemenea, o povară pentru finanțele publice.

Zeci de mii de cabine de prelevare a probelor, aduse  pe marginea trotuarelor, unde oamenii pot fi testați zi și noapte, au devenit o caracteristică permanentă a peisajelor urbane chinezești. Este necesară dovada unui test PCR negativ o dată la câteva zile pentru a garanta accesul la locurile publice, la locurile de muncă și la mijloacele de transport în comun – chiar și atunci când nu există niciun focar, scrie U.S. News.

Cabinele de testare, de obicei structuri asemănătoare unor containere, sunt deservite de câțiva lucrători din domeniul sănătății în costume de protecție. Unele funcționează 24 de ore pe zi. Până la sfârșitul lunii mai, aproximativ 15.000 de fuseseră instalate în Shanghai, potrivit presei locale. Beijingul are aproximativ 10.000, în timp ce Shenzhen are peste 7.000.

„A face un test PCR la fiecare două zile, chiar că este o pură risipă de resurse”, a postat un utilizator de pe Weibo, un microblog popular în China, asemănător cu Twitter.

author avatar
Tudor Borcea
702 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger