Cauta

Biden, atac virulent la adresa Curții supreme: „A luat niște decizii groaznice” / Președintele SUA cheamă la proteste

joe biden

Biden, atac virulent la adresa Curții supreme: „A luat niște decizii groaznice” / Președintele SUA cheamă la proteste

Președintele Joe Biden a criticat Curtea Supremă a SUA pentru că a luat „decizii teribile”, la o zi după ce a anulat dreptul constituțional la avort.

„Cred că Curtea Supremă a luat niște decizii groaznice”, a comentat liderul de la Casa Albă după ce a semnat proiectul de lege pe tema armelor.

Joe Biden a promis că va apăra dreptul femeilor la avort

Biden și-a început observațiile cu privire la arme reînnoindu-și atacul asupra deciziei Curții Supreme privind hotărârea Roe v. Wade. El a spus că administrația sa va face tot posibilul pentru a aplica legile în vigoare, cum ar fi să permită oamenilor să treacă peste limitele statului pentru a solicita servicii de sănătate.

„Jill și cu mine știm cât de dureroasă și devastatoare este decizia pentru atât de mulți americani”, a spus el cu Prima Doamnă Jill Biden alături. „Vom lua măsuri pentru a proteja drepturile femeilor și sănătatea reproductivă.”

Biden a avertizat că autoritatea executivă este limitată substanțial, lăsându-i puține sau deloc opțiuni pentru a umple golurile create de anularea hotărârii Roe v. Wade. El a cerut Congresului să adopte o lege care codifică Roe – deși nu există suficiente voturi pentru asta în actualul Congres – și a îndemnat alegătorii să iasă la vot să aleagă mai mulți democrați care să sprijine dreptul la avort.

Îndeamnă americanii să iasă la vot

Biden a recunoscut limitele puterilor sale într-o reacție vineri, în timp ce a semnalat că democrații vor face din drepturile la avort o temă de campanie pentru alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie.

„Singurul mod în care putem asigura dreptul unei femei de a alege și echilibrul care a existat este ca Congresul să restabilească protecția Roe v. Wade ca lege federală”, a spus el. „Nici o acțiune executivă din partea președintelui nu poate face asta.”

„Toamna aceasta, Roe va fi la vot, libertățile personale sunt la vot, dreptul la intimitate, libertate, egalitate – toate sunt la vot”, a spus Biden.

Biden a ordonat Departamentului de Sănătate și Servicii Umane să se asigure că mifepristona, un medicament pentru avort, poate fi prescris prin telesănătate și prin farmacii și să se asigure că asigurătorii nu încetează să acopere contraceptivele, inclusiv contraceptivele de urgență, a spus un oficial familiarizat cu chestiunea.

Ultimele stiri

  • Rusia, șah cu arme nucleare tactice
  • NUCLEARĂ: Horațiu Moldovan pleacă de la Atletico!
  • Adidas, mingea de 150 de euro cu care se va juca la Euro
  • Economia, la pământ. Avem cea mai ridicată inflație din UE
  • Politicile PSD privind investițiile în economie au rezultate fără precedent, recordul absolut datorat miliardelor investite în infrastructură
  • De ce PSD va continua să susțină creșterea pensiilor românilor: datele oficiale arată că România este mult sub media europeană
  • Succesul politicilor PSD de creștere a economiei, reconfirmat de instituțiile financiare internaționale
  • Piedone intervine în scandalul momentului: „V-ajunge Primăria Capitalei! Luați mâna de pe Sectorul 1 și Sectorul 2!”
  • Ursula, în extaz. Discurs halucinant la Berlin, încheiat cu ”Slava Ucraina!”
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener Educațional al Tech Expo. Echipa ROMSPACE, prezentă la eveniment
  • Exit mobile version