AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIA din SUA a intrat în a 3-a zi, după decizia Curții...

REVOLUȚIA din SUA a intrat în a 3-a zi, după decizia Curții Supreme! Avortul a divizat America, proteste de amploare – VIDEO

protesteREVOLUȚIE în SUA, după decizia Curții Supreme! Avortul a divizat America, proteste de amploare - VIDEO

Revoluţia din SUA a intrat în a 3-a zi. Protestele continuă, aşadar, şi duminică. Mai multe persoane s-au adunat în faţa sediului instituției Curţii Supreme din Washington DC, însă proteste au avut loc în toată ţara, mai ales în statele care au interzis deja întreruperile de sarcină. Mii de americani sunt acum pe străzi.

În timp ce în Missouri, Dakota de Sud sau Georgia spre exemplu clinicile și-au închis pe rând porţile, state liberale precum New York ori California s-au angajat să devină un refugiu pentru femeile care vor să renunțe la sarcină.

De asemenea, mii de persoane au protestat vineri și sâmbătă, nemulţumite fiind de decizia Curţii Supreme, care a eliminat dreptul constituțional la avort, anulând hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.

După şocul suferit vineri, susţinătorii dreptului la avort s-au mobilizat sâmbătă, cum era de așteptat, pentru o a doua zi de proteste față de decizia Curţii Supreme.

Şapte state republicane şi conservatoare au interzis deja avortul

Proteste au loc în toată ţara, dar mai ales în statele conservatoare, care au profitat de decizia Curţii pentru a interzice imediat pe teritoriile lor întreruperile de sarcină.

Până vineri seara, cel puţin şapte state republicane şi conservatoare au interzis deja avortul: Alabama, Arkansas, Kentucky, Louisiana, Missouri, Oklahoma şi Dakota de Sud. În schimb, state conduse de democraţi precum New York, California, Oregon şi statul Washington s-au angajat să fie „sanctuare” pentru avort.

Purtând eşarfe verzi şi ţinând pancarte în timp ce mărşăluiau între două pieţe cunoscute din Manhattan, majoritatea tinerelor au cerut ca drepturile lor de a-şi controla corpurile să fie respectate.

Americancele și-au strigat în stradă drepturile

Între bannerele improvizate şi sloganurile scrise în grabă pe carton sau coli de hârtie, furia şi neputinţa tinerei generaţii erau clar perceptibile între Union Square şi Washington Square, în centrul Manhattanului.

Mii de oameni și-au strigat furia chiar în fața sediului Curții Supreme de Justiție de la Washington.

Printre numeroasele manifestaţii de vineri, două au fost marcate de violenţe. La Cedar Rapids, în Iowa, o camionetă a intrat într-un grup de manifestanţi, rănind o femeie. În Arizona, poliţia a recunoscut că a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii care loveau în mod repetat ferestrele Senatului statului. La Los Angeles, o manifestaţie a fost dispersată prin forţă de poliţişti echipaţi cu bastoane.

author avatar
Andreea Vlad
864 afisari

17 COMENTARII

  1. Asta e revolutie?Pai daca asa ceva era in Romania poate nu te mai nasteai,toanto.Ce-a facut progresismul din voi,niste animale.

    • America stat democratic condus de geniali si subminat de iudei dar care se desteapta acum si se elibereaza de tirania iudaica!

  2. E vorba de punerea la pămînt a partidului democrat ca (fost, e infiltrat demult) reprezentant al oamenilor, al muncitorilor. S-a văzut cu alegerea lui Trump, mai devreme cu a lui Regan, că oamenii de rînd au fost prostiți să voteze bogații, conservatorii.
    Și nu sînt manifestații mai mari decît pot strînge lucrători don servicii. Cîți sînt în poza, posibil trucată, din capul articolului, o sută sau mai puțini?

    • si totusi cand au fost conservatorii la putere, ca bogati sunt toti (democratii chiar mai mult decat conservatorii), america a dus-o mult mai bine si clasa de mijloc echivalenta cu bogatii de la noi a fost mult mai semnificativa!

    • Turui sloganuri marxiste ca un adevarat bolsevic. O sa va iasa pe nas de atata neomarxism, de n-o sa mai puteti duce, „muncitorilor”. SUA se duc dracului la propriu si la figurat, dar voi prosti ati ramas.

      • Marx a fost putred de bogat, nevastă-sa din familie de bancheri, nu a fost în slujba oamenilor. Acum reia!

  3. Oare nu la fel fac de 32 de ani la noi? Nu au pus FSN/PSDR/PSD/PD, și cum le-au mai numit, să facă toate marile privatizări, marile furturi și înstrăinări ale bunurilor obștești, schimbări ilegale pînă la cer în Constituție, iar toate astea ca reprezentante, puse prin servicii, ale oamenilor, ale muncitorilor?
    La fel liberalii ce sînt acuma aruncați sub tren. Liberalismul nu a fost nicidecum de dreapta. Liberalismul s-a opus conservatorismului, aceștia din urmă fiind cei bogați (toți pe căi necinstite și criminale) ce vor să „conserve” starea în care sînt doar puțini foarte bogați, cei mai mulți, oamenii, săraci și umiliți, plus cozile de topor.
    M-apucă plînsul cînd aud năpăstuiți că se laudă că votează de dreapta. E drept, repet, că cele de stînga au fost infiltrate prin sericii și deturnate dar omul pînă a crede că vei fi apărat de cei ce s-au îmbogățit pe spatele tău e o cale lungă.

  4. Ce nu spune nici un ziar,post radio sau tv in general media romaneasca este : Cum e definit dreptul la avort in amarlica!! Adica se poate considera avort si la 7,8,9 luni ai fatului uman, inclusiv la nastere si la 2 saptamini de la nastere!!!!!! Copilul putea fi declarat de mama avortat si ucis ! Retineti chiar daca era nascut erfect sanatos si avea pina la 2 saptamini de viatza!!!!Asta e dreptul la avort care a fost abolit acum de Justitia americana !

  5. IDIOTII,CRETINII,MUHAIELELE DE PRESURI-SEFI AZMERICANI.!!!!!
    IL COPIAZA PE COMUNISTUL TARAN-CIZMAR,CU 4 CLASE,REGELE SARACILOR CEAUSESCU .
    BA,AZMERICANI..LASA-TI FEMEILE IN PACE.BIDON,TROMPA,SISI..FACE-TI BA,VOI URMASI.
    PREZERVATIVUL,TRABUIE SA FIE PUS PE CARPA COLORATA CU STELE VERZI.
    AHA,AHA,NUMAI PUTETI FURA SCLAVI DIN AFRICA,ASIA,ROMANIA,..VA IMPUTINATI.

  6. IDIOTII,CRETINII,MUHAIELELE DE PRESURI-SEFI AZMERICANI.!!!!!
    IL COPIAZA PE COMUNISTUL TARAN-CIZMAR,CU 4 CLASE,REGELE SARACILOR ,CEAUSESCU .
    BA,AZMERICANI..LASA-TI FEMEILE IN PACE.BIDON,TROMPA,SISI..FACE-TI BA,VOI URMASI.
    PREZERVATIVUL,TRABUIE SA FIE PUS PE CARPA COLORATA CU STELE VERZI.
    AHA,AHA,NUMAI PUTETI FURA SCLAVI DIN AFRICA,ASIA,ROMANIA,..VA IMPUTINATI.
    MAMA MEA A AVUT 3 COPII,DAR A FACUT 10 CHIURETAJE.
    BA,LASATI DOAMNELE LIBERE,SCARBELOR CU STELE IN CREIER.HUO,HUO…CRIMINALI

  7. capitalistule bide-salom si hotule de terenuri si impotent ,trompa..
    taiati-va organele de pipi si cele 2 oua care atarna pe trotuar.
    si gagica ta,aia cu muia de sirilanka,sa nu mai face avortoni.
    pai,tu esti cel mai mare avorton degeaba.
    VREM AVORTURI SI DIVORTURI.TRAIASCA MAICA RUSIE,CU GAGICI MISTO

  8. Se asteapta ca evenimentele sa creasca voturile in favoarea democratilor. Decizie planificata? Daca nu cresc destul mai au asul in maneca: votare anonima prin posta, si falsificarea baloturilor in mijlocul noptii. Fara o revolutie adevarata nustiu daca e ppsibil sa se termine

  9. Mă aștept ca senilul de la Casa Albă să spună că în spatele revoltelor se află Trump sau Putin. Este semn că SUA va intra într-o mare criză socială și economică care, posibil, să ducă ieșirea unor state din uniune? Cum vor acționa marii democrați din SUA în fața unor astfel de crize?

  10. Ba la manifestație erau doar lesbiene si femei ce nu le fute nimeni, de “frumoase” ce sunt plus niste tramvaie ce au fost spălați pe creier ca si bărbații pot naste. Problema nu este a avortului, ca avortul va exista mereu pentru cazurile grave si fetuși cu malformații, problema este a globalismului, sloganurile lor sunt proavort, deci le rupe o mana prin aceasta lege anti-avort. De asta isi rup parul din cap niste mizerii ca byden

  11. RAZBOI CIVIL CURAND IN S.U.A. …VISUL AMERICAN A DEVENIT UN COSMAR…
    PANA LA URMA CE POPOR APT MENTAL POATE SA ISI ALEAGA IN FRUNTEA SA UN SENIL INAPT PSIHIC SA FACA SI PIPI FARA SA I SE SPUNA UNDE, CAND SI CUM…POPORUL S.U.A. ESTE O ADUNATURA CU ORIGINI CRIMINALE….DATI-LE VOIE SA FACA AVORT. .COPIII MORTI II DISTRUG PE CEI VII…SE STIE!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger