Cauta

Balonul Chinei, care a survolat SUA, doborât de armata americană cu o rachetă! / Beijingul își revendică „dreptul de a răspunde” – VIDEO

balon

Balonul de spionaj chinezesc, doborât de armata americană cu o rachetă. Biden a dat ordinul / Beijing: „Washingtonul a încălcat grav practica internațională” - VIDEO

China condamnă puternic acțiunea SUA de a doborî balonul meteorologic care a survolat spațiul aerian american și revendică dreptul de a răspunde.

Balonul Chinei a fost doborât cu o rachetă lansată de un avion F-22, a anunţat Pentagonul. Acţiunea, comandată de către preşedintele Joe Biden!

Balonul, doborât deasupra Oceanului Atlantic

Un înalt oficial militar a precizat că balonul a fost doborât la ora locală 14:39 de o rachetă aer-aer trasă lansată de un avion F-22 Raptor.

Balonul a căzut la șase mile nautice (11,1 kilometri) de coasta statului Carolina de Sud, iar rămășițele acestuia s-au dispersat pe o suprafață de 12 kilometri pătrați.

Acţiunea a fost filmată de un amator, care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

Chinese balloon shot down over Atlantic Ocean

La scurt timp după doborârea balonului, preşedintele le-a spus reporterilor că dăduse ordinul încă de miercuri, însă decizia a fost amânată pentru a se alege un moment cât mai sigur.

La rândul său, Administrația Federală a Aviației din SUA a ridicat interdicția zborurilor în zona în care balonul a fost doborât.

Video shows Chinese spy balloon being shot down off the Carolina coast

Balonul a fost văzut pe cer pentru prima dată din statul Montana, la începutul săpămânii.

China se declară victimă

China şi-a exprimat „puternic nemulţumirea şi protestul” faţă de doborârea balonului „spion” de către SUA, spunând că Washingtonul „a reacţionat excesiv” şi a „încălcat grav practica internaţională”, într-o declaraţie a ministerului său de Externe.

„China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi protestul faţă de utilizarea forţei de către SUA pentru a ataca aeronavele civile fără pilot. Partea chineză a informat în repetate rânduri partea SUA după verificarea faptului că dirijabilul este pentru uz civil şi a intrat în SUA din cauza forţei majore – a fost complet un accident”, se arată în comunicatul, care a fost publicat duminică dimineaţa, conform News.ro.

„China a cerut în mod clar SUA să se ocupe de asta în mod corespunzător, într-o manieră calmă, profesionistă şi reţinută. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA a declarat, de asemenea, că balonul nu va reprezenta o ameninţare militară sau personală pentru personalul de la sol. China va proteja cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor relevante, rezervându-şi în acelaşi timp dreptul de a avea reacţii suplimentare necesare”, a spus ministerul.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version