Cauta

Atac armat în Rusia, la Universitatea din Perm. Cel puțin opt morți

Atac armat în Rusia, la Universitatea din Perm. Cel puțin opt morți

O persoană înarmată a deschis focul, luni, 20 septembrie, într-unul din blocurile Universității de Stat din orașul Perm, Rusia. Potrivit datelor preliminare, există morți și răniți.

UPDATE: Atacatorul a fost identificat ca Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani. El a lăsat următorul mesaj, pe pagina sa Twitter: „Ceea s-a întâmplat nu a fost un atac terorist. Nu am stat în organizaţii extremiste şi nu am fost un om religios. Nimeni nu ştia ceea ce plănuiam să fac. Am organizat totul singur. M-am gândit mult la asta, au trecut anii şi acum am înţeles că a venit momentul mult visat.

Pentru mine nu conta ce foloseam pentru atac. Putea fi o armă, o maşină sau o bombă. În martie 2021, am strâns suma pentru a cumpăra arma. După ce am împlinit 18 ani, am început procedura legală de obţinere a permisului de port armă”.

Rănit de forțele de ordine după ce a opus rezistență, Timur Bekmansurov a fost reținut și și-ar fi pierdut viața.

Spre deosebire de SUA, atacurile cu armă de foc în școli sau universități au fost rare în Rusia, unde controlul armelor este strict, dar au avut tendința de a deveni mai frecvente în ultimii ani, președintele Vladimir Putin denunțând chiar un fenomen importat din Statele Unite, un efect „pervers” al globalizării.

UPDATE: Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața și mai multe au fost rănite în atacul ce a avut loc luni, 20 septembrie, la Universitatea de Stat Perm din Ural, a declarat Comitetul de anchetă al Federației Ruse.

Numărul de morți a fost revizuit în creștere de către Comitetul de anchetă al Federației Ruse la opt, după ce fuseseră anunțate șase persoane decedate și cinci rănite.

UPDATE: Cel puțin cinci persoane au murit luni, 20 septembrie,  în Rusia, într- un incident armat la Universitatea de Stat din Perm, regiunea Ural.

„În jurul orei 11 dimineața, un bărbat necunoscut a intrat în campusul Universității Perm cu o armă și a deschis focul”, a informat inițial universitatea, într-un comunicat. „Știm despre patru răniți”, preciza comunicatul. Puțin mai târziu, anchetatorii au raportat cinci decese.

Atacatorul a fost filmat în timp ce se pregătea să intre în clădirea universității. Este vorba despre un tânăr de 18 ani, care s-a baricadat în aula universității.

Atacatorul a fost arestat, a declarat luni Comitetul rus de anchetă rus, adăugând că se află în proces de evaluare a bilanțului incidentului. „Informații despre morți și răniți urmează a fi clarificate”, a declarat într-un comunicat acest organism responsabil cu cele mai importante investigații din țară.

„În jurul orei 11:00, o persoană necunoscută a intrat în campusul Universității Perm cu o armă și a deschis. Există patru victime. Toate serviciile orașului și ale universității sunt în alertă. Vă rugăm să fiți vigilenți”, a anunțat Universitatea.

Potrivit informațiilor, unii dintre elevi și profesori s-au închis în sălile de studii, iar alții au sărit pe ferestre, în timp ce forțele de ordine se află la fața locului.

Se actualizează

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!
  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Exit mobile version