Cauta

Apel la intervenție imediată în Yemen cu privire la încălcările drepturilor omului

yemen

Apel la intervenție imediată în Yemen cu privire la încălcările drepturilor omului

Eurodeputatul italian Fulvio Martusciello este un apărător al drepturilor yemeniților care au căzut victime ale regimului iranian din Yemen. Politicianul încearcă de ani de zile să atragă atenția asupra crizei umanitare din Yemen, cea mai rea cu care se confruntă lumea în acest moment.

Martusciello, împreună cu câțiva deputați din diferite țări europene intenționează să-i scrie lui Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei europene și Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, pentru a-i cere intervenția imediată în Yemen cu privire la încălcarea drepturilor femeilor, precum și a minorităților persecutate de huthi, în special evrei și bahá’í.

Printre semnatarii scrisorii se numără Peter Pollák (Slovacia), Gianna Gancia (Italia), Isabella Tovaglieri (Italia), Liudas Mažylis (Lituania), Romana Tomc (Slovenia), Patryk Jaki (Polonia), Elżbieta Łukacijewska (Polonia), Massimiliano Salini (Italia) și Janina Ochojska (Polonia).

Situația umanitară din Yemen continuă să provoace îngrijorare, o țară care se confruntă de mulți ani cu o luptă civilă între forțele huthi, care controlează capitala Sana’a, și regim. Dar pentru europarlamentarii enumerați mai sus, semnatari ai unei scrisori care urmează să fie adresată Înaltului Reprezentant al UE Josep Borrell, această luptă înseamnă dezintegrarea continuă a Yemenului. Ceea ce a început ca o luptă civilă localizată menită să ofere Yemenului o democrație solidă a intrat sub controlul forțelor externe și a devenit un război civil brutal și complex.

Este nevoie de intervenția Națiunilor Unite

Infracțiunile comise împotriva femeilor sunt deosebit de grave, echivalând cu crimă, mutilare, detenție, răpire și violență sexuală. Femeile deținute sunt violate în mod repetat de supraveghetori în închisori,  de către milițieni.

Minoritatea evreiască a fost supusă multiplelor violări și strămutări, precum și minoritatea Baha’i, de către miliția Houthi, unde baha’i au fost arestați. Criza a avut ca punct culminant condamnarea la moarte, pronunțată împotriva Baha’i Hamid Haydara. Miliția Houthi i-a expulzat și pe evreii din AlSalem.

La câteva săptămâni după deportarea unei familii yemenite convertite la iudaism, miliția Houthi a deportat șase lideri Baha’i după ani de închisoare și proces sub acuzația de apostazie și spionaj și din cauza religiei lor. Eliberarea celor șase baha’i a venit cu eforturile Națiunilor Unite, care au arătat clar că miliția Houthi a avut de ales între a-i reține după gratii sau de a părăsi zonele lor de control.

Ultimele stiri

  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Se schimbă legea pentru şoferi. În ce condiţii rămân conducătorii auto 10 ani fără permis sau fac închisoare 15-25 ani
  • Planul premierului Ciolacu pentru salariați: deduceri din impozit pentru angajații cu copii și introducerea salariului minim european
  • Recuperatorii Comisiei Europene, neputincioși în fața țepelor trase de ONG-uri
  • Cum s-a revenit la “soluția Firea” pentru termoficarea Capitalei după datoria de 1 miliard de lei acumulată în 4 ani cu Nicușor Dan
  • Selly, vlogger-ul care a făcut avere din zona virtuală, se revoltă împotriva Inteligenţei Artificiale. Discurs halucinant la summitul NATO
  • Droguri și violență în Europa: Autostrada Cocainei
  • Călătoria în China: lui Putin nu-i pasă de sancțiunile americanilor
  • Lecție pentru Rapid: Mourinho, la un pas de Turcia!
  • Exit mobile version