AcasăȘTIRI EXTERNEMai mulți europarlamentari cer UE să se asigure că Emiratele Arabe Unite...

Mai mulți europarlamentari cer UE să se asigure că Emiratele Arabe Unite nu lucrează cu Iranul și Coreea de Nord

Uniunea Europeană (UE) trebuie să se asigure că Emiratele Arabe Unite (EAU) nu lucrează cu Iranul și Coreea de Nord, solicită europarlamentarii Fulvio Martusciello, Giuseppe Milazzo și Gianna Gancia.

”Noi, ca membri ai Parlamentului European, ne exprimăm îngrijorarea cu privire la relația continuă și în creștere dintre EAU, Coreea de Nord și Iran. EAU, care este considerat a fi partener strategic al UE, încalcă în mod activ sancțiunile și restricțiile impuse de Comunitatea Internațională ambelor țări menționate mai sus”, se arată într-un mesaj transmis de cei trei europarlamentari.

Potrivit BBC, Dosarele FinCEN au confirmat că banca centrală din Emiratele Arabe Unite nu a reușit să prevină evaziunea sancțiunilor impuse Iranului. Comportamentul EAU în ceea ce privește Republica Iraniană este un semn al unei probleme mai vaste care implică traficanți de aur, corupție, lacune legale, o piață imobiliară opacă și elite comerciale și profitori ai războiului din întreaga lume. Întreprinderile iraniene își mențin o prezență robustă în centrul financiar al EAU cu sediul în Dubai. Această relație de lungă durată a condus la tranzacții ilicite care ajută Iranul în încălcarea sancțiunilor. Acesta este, într-o anumită măsură, un rezultat al reglementărilor financiare slabe ale EAU. Controalele adecvate, responsabilitatea, transparența și dorința de a pune în aplicare reglementările existente sunt extrem de necesare pentru a supraveghea relațiile comerciale sub supravegherea sa. Din fericire, o presiune din partea agențiilor internaționale precum Financial Action Task Force (FATF) și din partea Departamentului Trezoreriei SUA este în creștere, mai spun cei trei.

Apel către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene

Memorandumul Departamentului american de Stat a dezvăluit că Emiratele Arabe Unite au cumpărat arme în valoare de 100 de milioane de dolari din Coreea de Nord în iunie 2015 pentru a sprijini intervenția militară condusă de Arabia Saudită în Yemen.

Prin urmare, facem un apel către Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene să preseze EAU să înghețe imediat orice relație militară sau economică cu regimuri regresive din Iran și Coreea de Nord. Legăturile continue ale Emiratelor Arabe Unite cu aceste țări subminează pacea și securitatea regională și internațională, se mai arată în mesaj.

author avatar
Andrei Coman
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger