Cauta

America mai încearcă o dată racheta hipersonică. Alerta NATO: rușii au deja cea mai puternică armă de pe glob!

America mai încearcă o dată racheta hipersonică. Alerta NATO: rușii au deja cea mai puternică armă de pe glob!

SUA își accelerează programul hipersonic. După eșecul din aprilie, racheta hipersonică cu lansare din aer AGM-183A va fi din nou testată.

US Air Force tests the Most Powerful Hypersonic Missile AGM-183A ARRW From B-52 Stratofortress

Forțele Aeriene americane ar putea efectua sâmbătă, 10 iulie, o nouă lansare test cu racheta hipersonică AGM-183A, în zona de est a Oceanului Pacific, scrie agenția rusă Interfax.

O rază de acțiune de 1.600 km

Informația a fost obținută de sursă în mod indirect, prin interpretarea avertizărilor  internaționale privind raioanele navigabile și zonele aeriene în care sunt planificate activități militare, scrie Defense Romania.

Sursa rusă a identificat că Forțele Aeriene americane au segregat trei raioane aero-navale distincte, iar potrivit coordonatelor transmise, lansarea este planificată să se execute din raionul de testare Point Mugu, de lângă California. Distanța dintre primul și ultimul raion este de aproximativ 1.600 km.

Conform datelor de proiectare, racheta hipersonică AGM-183A, creată în cadrul programului Air-launched Rapid Response Weapon (armament de răspuns rapid cu lansare din aer –  ARRW), are o rază de acțiune de 1.600 km.

Un prim test nereușit

Primul test de zbor al prototipului rachetei hipersonice AGM-18A ARRW a fost făcut la 5 aprilie. Testul nu a mers bine, fiind declarat nereușit de către US Air Forces.

Din cauza unor probleme tehnice, nu a reușit secvența de lansare a rachetei, iar aceasta nu s-a desprins de bombardierul strategic B-52H Stratofortress. Activitatea a avut loc, de asemenea, în raionul de testare Point Mugu.

Scopul testului a fost să testeze capacitatea acceleratorului de a atinge viteza dorită prin proiectare, fiabilitatea separării sale de focosul cu deplasare hipersonică, controlul zborului și siguranța lansării  rachetei după ce s-a desprins de bombardier.

Operațională din 2022

Forțele Aeriene americane intenționează să primească primele 12 rachete hipersonice cu lansare din aer în următorul an fiscal, de aceea sunt preocupate ca sistemul să treacă primul test aerian. Pentru achiziționarea de armament, în bugetul de apărare pentru 2022 (începând cu 1 octombrie), vor fi alocați 161 miliarde de dolari.

Racheta hipersonică AGM-183A are o viteză cuprinsă între 6.5 și 8 Mach. Rachetele de acest tip sunt prevăzute în special pentru echiparea bombardierelor strategice B-52H, fiecare dintre acestea putând transporta patru AGM-183A.

Racheta este dezvoltată de Lockheed Martin în baza unui contract cu Pentagonul în valoare de 480 milioane de dolari și ar putea fi operațională din 2022.

 

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version