Cauta

Alertă! SUA, amenințate de problemele imobiliare ale Chinei

china

Alertă! SUA, amenințate de problemele imobiliare ale Chinei

Rezerva Federală din SUA (Fed) a avertizat luni, 8 noiembrie, cu privire la potențialele probleme în sistemul financiar american din cauza problemelor imobiliare ale Chinei, scrie CNBC.

Din această vară, dezvoltatorul imobiliar foarte îndatorat China Evergrande a îngrijorat investitorii globali, deoarece compania a încercat să evite defaultul. Alți dezvoltatori chinezi s-au luptat, de asemenea, să-și ramburseze datoriile, sporind îngrijorările cu privire la o consecință mai amplă în a doua economie din lume – din care aproximativ un sfert este determinată de imobiliare.

„Situația din sectorul imobiliar din China ar putea tensiona sistemul financiar chinez, cu posibile răspândiri în Statele Unite”, a transmis Rezerva Federală în ultimul său raport de stabilitate financiară, potrivit CNBC. Raportul a subliniat dimensiunea economiei și a sistemului financiar al Chinei și a legăturilor comerciale globale.

„Contagiuni” în sistemul financiar american

Cea mai mare parte a documentului a analizat condițiile financiare interne ale SUA, de la prețuri istorice ridicate ale pieței bursiere la riscurile din creșterea rapidă a monedelor stabile – monedă digitală legată de o valoare fixă, cum ar fi dolarul american.

Analiştii au minimizat semnificaţia comentariilor Fed cu privire la proprietăţile imobiliare din China. „Legătura de îngrijorare a Fed este că activitatea imobiliară a Chinei încetinește, dar dezvoltatorii au datorii mari [și] unii dintre ei (cum ar fi Evergrande) sunt diversificati în alte domenii ale economiei”, a spus Paul Christopher, de la Wells Fargo Investment Institute.

Îngrijorări crescânde cu privire la China

Aceste legături extinse înseamnă că o încetinire a pieței imobiliare din China ar putea duce în cele din urmă la șomaj, o scădere a acțiunilor chineze și deflație – care s-ar putea răspândi prin canalele comerciale globale, pe măsură ce China își reduce achizițiile de bunuri din alte țări, a spus Christopher.

Cu toate acestea, o asemenea consecință este puțin probabilă. „Guvernul Chinei se luptă cu datoria corporativă mare de ani de zile, este alert și are resurse pentru a se ocupa de sectorul imobiliar”, a spus expertul, observând că autoritățile pot cheltui încă mai mult pentru a aborda un șoc deflaționist, așa cum au făcut-o în trecut.

Cel mai recent raport al Fed a analizat, de asemenea, rolul investitorilor de retail și al rețelelor sociale în volatilitatea bursei la începutul acestui an, precum și rolul investitorilor străini într-o vânzare a masivă a titlurilor de trezorerie în martie 2020. Rapoartele anterioare privind stabilitatea financiară de la Fed au menționat nivelul ridicat al datoriei din China și „prețurile imobiliare mari” drept riscuri care s-ar putea răspândi în SUA.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version