AcasăȘTIRI EXTERNEPiața imobiliară din China se clatină! Încă un mare dezvoltator are probleme

Piața imobiliară din China se clatină! Încă un mare dezvoltator are probleme

O altă companie imobiliară chineză pare să fie expusă riscului de neîndeplinire a obligațiilor de plată, crescând temerile cu privire la noi probleme în sectorul imobiliar din China.

Acțiunile Kaisa Group, un dezvoltator din Shenzhen, au fost suspendate de la tranzacționare vineri în Hong Kong. Și filialele companiei au fost, de asemenea, oprite de la tranzacționare, transmite CNN.

Deși Kaisa nu a dezvăluit mai multe detalii despre motivul suspendării, a spus cu o zi înainte că se confruntă cu „presiuni fără precedent” din cauza unei piețe imobiliare cu probleme și a retrogradărilor din partea agențiilor de rating, condiții în care îi e mai greu să împrumute bani.

Dezvoltatorul imobiliar a spus că are probleme legate de lichiditate și a recunoscut că a ratat o plată legată de produsele sale de gestionare a finanțelor sale, potrivit ziarului chinez Securities Times.

Acțiunile la un minim record

Înainte de suspendare, acțiunile Kaisa, care are o valoare de piață de aproximativ 1 miliard de dolari, au atins un minim record, după ce au scăzut cu 15%. Stocul său a scăzut deja cu peste 70% în acest an.

Investitorii continuă să se îngrijoreze de criza de la Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator din China. Conglomeratul a generat titluri internaționale încă din septembrie, după ce a avertizat că ar putea să nu își achite datoriile enorme de peste 300 de miliarde de dolari.

Alți jucători au avertizat și ei despre propriile lor probleme. În ultimele săptămâni, o mulțime de dezvoltatori și-au anunțat propriile probleme legate de fluxul de numerar, cerând creditorilor mai mult timp pentru a le rambursa.

Kaisa a ratat o plată

Kaisa s-a confruntat cu un eșec săptămâna trecută, deoarece Fitch și S&P Global Ratings au retrogradat compania, invocând îngrijorări legate de datorii. Potrivit Securities Times, Kaisa Group a declarat joi că „a strâns în mod activ fonduri… și a făcut tot posibilul pentru a-și rezolva problemele actuale”.

Dar știrile despre necazurile companiei au zguduit sectorul vineri. Indicele proprietăților continentale Hang Seng, care urmărește companiile din China continentală din sector, a scăzut cu 2,8% în Hong Kong, după săptămâni de presiune asupra acelor acțiuni.

author avatar
Andreea Vlad
325 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vezi ca de atata clatinat sa nu cada piata asta pe tine.Nu-i bai,scapa lumea de o analfabeta care isi spune jurnalista.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri