Cauta

Aleksei Navalnîi nu se teme de nimic. Îl atacă direct pe Putin: „El este în spatele atentatului de otrăvire”

Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi nu se teme de nimic. Îl atacă direct pe Putin: „Cred că este în spatele atentatului de otrăvire” / foto: Der Spiegel

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a declarat răspicat că președintele rus Vladimir Putin se află în spatele tentativei de otrăvire și a subliniat că nu se teme.

Aflat în continuare la recuperare într-un spital din Berlin, după ce a fost victima unei tentative de otrăvire în Rusia, Navalnîi a comentat cele întâmplate într-un interviu pentru publicația germană Der Spiegel.

„Afirm că Putin este în spatele acestei tentative și nu am alte versiuni asupra celor întâmplate”, a spus rusul pentru Der Spiegel, potrivit Reuters.

Occidentul a cerut explicații Kremlinului cu privire la acest incident grav, care a negat orice implicare în incident și a spus că nu a văzut încă dovezi ale unei infracțiuni.

A fost otrăvit cu Noviciok

Navalnîi a fost transportat din Rusia la Berlin în luna august, după ce ar fi fost otrăvit în timpul unui zbor intern. Starea sa de sănătate a fost critică, potrivit presei germane. Medicii de la clinica berlineză au susținut că rusul a fost otrăvit cu o neurotoxină din grupul Noviciok.

„Nu simți nici o durere, dar știi că mori”, a spus Navalnîi despre momentul în care neurotoxina a început să-și facă efectul asupra lui. Criticul lui Putin a transmis că se va întoarce în Rusia, adăugând: „Sarcina mea este acum să rămân neînfricat. Și nu mă tem!”

Un activist politic care a contribuit la aducerea lui Alexei Navalnîi în Germania a declarat, pe 24 septembrie, că liderul opoziției ruse va avea nevoie de cel puțin încă o lună pentru a-și recăpăta condiția fizică, adăugând că este clar că intenționează să se întoarcă în Rusia și să-și reia activitatea politică.

Angela Merkel l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi în spital

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a vizitat pe Aleksei Navalnîi în timp ce acesta primea tratament într-un spital din Berlin, potrivit presei germane. Fără a cita surse, Der Spiegel a afirmat că Merkel a mers să îl vadă pe Navalnîi în spitalul Charite, unde acesta a fost internat timp de 32 de zile.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german a refuzat să comenteze în legătură cu informaţia apărută în revista germană.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost externat săptămâna trecută din spitalul berlinez. El şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce în Rusia după ce îşi va reveni complet, dar deocamdată rămâne în Germania pentru recuperare.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Iohannis joacă alba-neagra cu viitorul României
  • Jurnalul securiștilor de la Păltiniș se vinde ca pâinea caldă
  • Mbappe nu uită de PSG
  • FCSB ține cu Real Madrid în finala Ligii Campionilor. De ce?!
  • Producătorii au răbufnit. Hipermarketurile pun adaosuri uriașe
  • Se privatizează industria de armament. Guvernul trece la exproprieri masive
  • O nouă măsură a Guvernului PSD în sprijinul românilor. Amenzile de circulație nu se modifică prin creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024
  • Trump devine coșmarul piețelor bursiere?
  • S-a creat precedentul. România, condamnată de CEDO pentru încălcarea drepturilor unui transgender
  • Exit mobile version