Cauta

Alegeri America 2020. Donald Trump vine tare din urmă şi obţine o mare victorie. Răsturnare de situaţie

SUA

Alegeri America 2020. Donald Trump îi pune FRÂNĂ lui Joe Biden în drumul spre Casa Albă. Răsturnare de situaţie?

Donald Trump vine tare din urmă la numărătoarea voturilor şi pare că a dat lovitura în Pennsylvania, un stat-cheie la alegerile prezidenţiale din SUA.

Un judecător al Curţii Supreme a Statelor Unite a oferit vineri preşedintelui Donald Trump o victorie parţială temporară în Pennsylvania prin decizia sa conform căreia buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în acest stat să fie tratate separat de alte buletine de vot, potrivit Agerpres.

Dar magistratul conservator Samuel Alito nu a ordonat oprirea numărătorii acestor buletine de vot. Trump nu-şi permite să piardă în acest stat-cheie dacă doreşte un nou mandat la Casa Albă.

Biden şi-a proclamat victoria de la alegeri, practic

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, este foarte probabilul câştigător al alegerilor prezidenţiale din SUA. A şi susţinut un discurs în acest sens, în care şi-a proclamat victoria.

Dragi americani, nu avem o declaraţie finală despre victorie, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă. Trebuie să fim calmi, fiecare vot va fi numărat„, a declarat el.

Şi senatoarea Kamala Harris a fost prezentă la discursul lui Biden, însă ea nu a vorbit. Biden a mai spus că a strâns cele mai multe voturi din istorie. „74 de milioane de voturi, acesta este cel mai mare număr de voturi obţinut vreodată în istoria SUA„.

Trump i-a tăiat elanul

Preşedintele republican şi-a avertizat vineri rivalul, pe democratul Joe Biden, să nu se grăbească să îşi revendice victoria în mod nelegitim.

Joe Biden nu ar trebui să revendice pe nedrept funcţia de preşedinte. Aş putea pretinde la rândul meu acelaşi lucru. Procedurile judiciare de-abia acum încep!” a scris pe Twitter Donald Trump înaintea discursului care se aşteaptă să fie pronunţat vineri de candidatul democrat la Casa Albă.

Biden a ţinut deja 4 discursuri, după încheierea alegerilor

Joe Biden a avut vineri seara târziu a patra apariție publică de la încheierea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. De la reședința sa din Wilmington, Delaware, mesajul către americani a fost cam în aceiași termeni ca în zilele precedente: aveți răbdare, fiți calmi, vom câștiga! Însă unele nuanțe arată că Joe Biden se pregătește deja de revenirea la Casa Albă ca președinte.

Poate că uitându-vă la televizor, vi se pare că numărarea voturilor se mișcă greu, dar nu uitați, nu sunt niște simple numere, sunt voturile voastre„, le-a spus Joe Biden americanilor, făcând un nou apel la răbdare și calm.

Democrația funcționează, voturile voastre vor fi numărate. Nu voi lăsa să se oprească„, a spus Joe Biden, într-o aparentă aluzie că va contracara demersurile în justiție ale echipei Donald Trump referitoare la numărarea voturilor.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version