Cauta

Accident mortal cu Tesla. Șoferul, inculpat pentru ucidere din culpă

Șoferul unei mașini electrice Tesla, un taxi care nu era în serviciu și care a provocat un accident mortal spectaculos la Paris, a fost inculpat miercuri, 15 decembrie, pentru „ucidere din culpă și vătămări neintenționate”. Accidentul pune iar în discuție tendințele spre autovehicule autonome.

Compania de taximetrie G7 a anunțat că opri 37 de vehicule electrice de același model cu taxiul implicat în acest accident spectaculos, care a ucis, săptămâna trecută, o persoană și a rănit alte 19, potrivit unui ultim raport.

Frâna s-a blocat, mașina a accelarat

„Clientul meu este șocat de accident, care a fost deosebit de violent”, a declarat avocatul șoferului, Sarah Saldmann.

„Pentru el este un accident, a făcut totul pentru a apăsa pedala de frână care s-a blocat și în același timp motorul s-a ambalat iar mașina a început să ruleze cu viteză mare”, a spus avocatul, reamintind că mașina nu era echipată cu frână de mână.

Vehiculul electric a fost cumpărat nou „în urmă cu trei luni” și nu prezentase nici o dificultate până atunci, potrivit avocatului.

Procuratura, care sâmbătă a deschis o anchetă preliminară, a încredințat miercuri cercetările judecătorilor de instrucție. Ancheta va trebui să determine, bazându-se în special pe expertiza tehnică, cauzele acestui accident.

Sâmbătă seara, șoferul în vârstă de 50, care nu era de serviciu și care călătorea cu soția și fiicele sale, potrivit  lui Saldmann, a  pierdut controlul vehiculului în arondismentul 13 din Paris.

Taxiul a lovit doi pietoni, apoi un container de sticle care, din cauza șocului, a fost aruncat în aer și a explodat la sol. Vehiculul a lovit apoi un semafor, pe care, de asemenea, l-a proiectat în aer. Apoi, și-a încheiat cursa într-o dubă aflată în circulație în mijlocul intersecției, potrivit relatării unei surse din poliție, scrie AFP.

Tesla exclude o defecțiune tehnică

Ca măsură de precauție, compania de taxiuri G7 a anunțat marți că va opri cele 37 de mașini Tesla Model 3 din flota sa.

Tesla, care are acces la anumite date tehnice, a asigurat că nu a existat „nici o defecțiune tehnică” a mașinii sale. Tesla Model 3 este cel mai bine vândut model al producătorului american.

Vehiculul nu este autonom, ci este echipat cu o asistență la conducere pe autostradă care impune ca mâinile să fie ținute pe volan și ochii în direcția drumului.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 mai 2024 – În plan sentimental, lasă-te purtat de pasiune
  • Statele Unite consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne „limitată”
  • AUR: Nicolae Ciucă prejudiciază campania electorală prin panourile uriașe amplasate în țară
  • Ciolacu s-a întâlnit cu investitori americani în domeniul energiei
  • Ciucă: „Cota unică nu și-a încheiat aplicabilitatea în România”
  • Cum pot economisi românii mai mulţi bani de la o lună la alta. Greşeala pe care s-o eviţi!
  • Partidele Politice Fantomă strivesc România între măsele
  • Exit mobile version