AcasăȘTIRI EXTERNEHărțuire sexuală la Tesla. Angajatele lui Elon Musk depun plângere. „M-a rugat...

Hărțuire sexuală la Tesla. Angajatele lui Elon Musk depun plângere. „M-a rugat să-l masturbez în curtea fabricii”

Hărțuire sexuală la Tesla. Angajatele lui Elon Musk depun plângere. „M-a rugat să-l masturbez în curtea fabricii”

Mai multe femei care lucrează pentru Tesla, în California, au intentat marți, 14 decembrie, un proces împotriva companiei deținută de Elon Musk, acuzând-o că tolerează hărțuirea sexuală, caracterizată prin batjocuri, contact fizic nesolicitat și represalii împotriva angajatelor care au reclamat, la scurt timp după  plângeri similare.

„Reclamantele, șase femei, descriu un mediu în care este normal ca ele să fie fluierate, să fie privite cu subînțeles, să fie atinse în mod nepotrivit și să facă obiectul unor avansuri”, se arată într-un comunicat al avocaților acestora, David Lowe și William Jhaveri-Weeks.

„O problemă sistemică la Tesla”

„Cele care s-au plâns au fost uneori amenințate sau transferate împotriva voinței lor”, arată apărătorii. „Mesajul a fost clar, nu vor exista consecințe pentru hărțuitorii” din cadrul grupului condus de Elon Musk, numit, luni, personalitatea anului de revista americană Time.

La mijlocul lunii noiembrie a fost depusă o primă plângere în care compania Tesla este acuzată că a permis să se instaleze o atmosferă propice hărțuirii sexuale a femeilor, în fabrica din Fremont, iar conducerea nu a făcut nimic, în ciuda protestelor. O altă femeie a dat în judecată compania și supervizorul ei direct, săptămâna trecută, pentru hărțuire sexuală.

„Atât de multe experiențe similare arată că aceasta este o problemă sistemică la Tesla”, a spus William Jhaveri-Weeks. Dintre cele șase femei care au depus o plângere marți, cinci lucrează sau au lucrat la uzina din Fremont și a șasea în centre de service din sudul Californiei.

Una dintre ele, Michala Curran, descrie modul în care a trebuit să facă față, încă din primele ei săptămâni la uzina din Fremont, comentariilor lubrice la adresa fizicului ei, repetate, inclusive din partea superiorului ei.

Unul dintre colegii săi a rugat-o să-l masturbeze în parcarea fabricii, aducând în discuție faptul că sexul era obișnuit acolo. Ea a demisionat după două luni și susține că a observat același tip de hărțuire împotriva altor colege.

Și la Space X se pipăie

Tesla, care a fost recent obligată într-un alt caz să plătească unui fost angajat de culoare 137 de milioane de dolari despăgubiri pentru că a închis ochii la rasismul suferit de bărbat într-una dintre fabricile sale, nu a răspuns imediat unei cereri de comantarii din partea AFP.

Potrivit unei foste angajate ale unei alte companii conduse de Elon Musk, SpaceX, problema hărțuirii sexuale este recurentă și acolo.

Într-un text publicat marți pe site-ul Lioness, ea descrie o companie „atât de afectată de sexism, încât singura soluție pentru femei este să plece” și dă câteva exemple de atingeri, îmbrățișări forțate sau avansuri nepotrivite. Avertizate de fiecare dată, resursele umane nu au făcut nimic, spune ea.

 

author avatar
Tudor Borcea
727 afisari

2 COMENTARII

  1. Progresism imputit ,ne amintim cum toate curvele ajunse la pensie brusc isi aminteau dupa 40 de ani cum le cautasera la chiloti sefii ,politicienii si altii.Cat priveste tuta asta de la Tesla sa fie rezonabila,omul a rugat-o iar ea s-a executat cu placere in cautarea maririi de salariu.Traim intr-o lume de curve.De ambele sexe.

    • Intr-un interviu dat ea recunoaste ca ptr frecat facatetu’ lu’ Musk primea cate 1200 de dolari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger