Cauta

Moscova: „Era lumii unipolare a SUA s-a încheiat” / „Interesele egoiste” și „dictatura” Washingtonului

Moscova: „Era lumii unipolare a SUA s-a încheiat” / „Interesele egoiste” și „dictatura” Washingtonului / Foto: printscreen

Epoca lumii unipolare, când Statele Unite dictau condițiile altor țări și chiar „rupeau” sistemele politice ale acestora, se apropie de sfârșit, a declarat într-un interviu ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin.

Acesta s-a declarat convins că în întreaga lume „au loc schimbări tectonice în direcția multipolarității și a unei cooperări reciproc avantajoase, bazate pe principiile egalității, respectului pentru interesele și neamestecului în afacerile interne ale altor state”

„Măsurile unilaterale nelegitime” ale Washingtonului

„Realitățile geopolitice în care existăm astăzi au un impact serios asupra întregului sistem de procese globale și regionale, inclusiv asupra celor de integrare. Epoca unei lumi unipolare, în care SUA și sateliții lor europeni foloseau tactici de intimidare pe care le-au șlefuit până la perfecțiune de-a lungul anilor pentru a dicta condiții altor țări și a le determina cursul de dezvoltare în conformitate cu interesele lor egoiste și chiar a le rupe sistemele statale, se apropie de sfârșit”, a declarat Galuzin, informează Tass.

Acesta s-a declarat convins că în întreaga lume „au loc schimbări tectonice în direcția multipolarității și a unei cooperări reciproc avantajoase, bazate pe principiile egalității, respectului pentru interesele și neamestecului în afacerile interne ale altor state”

Cu toate acestea, acest proces s-a dovedit a fi unul dureros, în primul rând din cauza rezistenței Washingtonului, estimează diplomatul.

„Măsurile restrictive unilaterale nelegitime, fără precedent prin amploarea lor, care sunt introduse fără discernământ, uneori în detrimentul propriilor parteneri, au devenit parte integrantă a politicii  externe a Washingtonului”, a declarat Galuzin.

„Ca răspuns la presiunile exercitate asupra noastră și a aliaților noștri în aceste condiții, lucrăm la consolidarea cooperării multilaterale în cadrul integrării regionale. Rusia rămâne un aliat onest și de încredere, atât din punct de vedere politic, cât și comercial și economic. Relațiile de încredere care persistă între țările CSI (Comunitatea Statelor Independente), OTSC (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă) și EEU (Uniunea Economică Eurasiatică) contribuie la îndeplinirea obligațiilor și la atingerea unor noi obiective”.

„Astăzi, accentul se pune pe asigurarea funcționării stabile a economiilor noastre și pe formarea unor mecanisme financiare rezistente la factorii externi”, a conchis Galuzin.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version