Cauta

Vestea teribilă pentru Christian Eriksen, după ce ar fi făcut infarct pe teren: „Cred că nu va mai juca fotbal” (VIDEO)

Christian-Eriksen

Vestea teribilă pentru Christian Eriksen, după ce ar fi făcut infarct pe teren: "Cred că nu va mai juca fotbal"

Clipe de panică, sâmbătă seară, în timpul meciului Danemarca – Finlanda, de la EURO 2020. Danezul Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren, fără să fi fost lovit de vren adversar.

Imediat, jucătorul lui Inter Milano a fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

Christian Eriksen: Denmark midfielder 'awake' after collapsing on pitch @BBC News live 🔴 BBC

Eriksen şi-a pierdut pulsul

Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul naţionalei Danemarcei.

Se va lăsa Eriksen de fotbal?

Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei României, spune că drama prin care a trecut Christian Eriksen ar putea fi provocată de noul coronavirus. Medicul este convins că danezul își va reveni, dar că nu va mai juca fotbal.

O explicatie poate fi calendarul încărcat, dar poate a făcut COVID, care să îl fi afectat. Virusul ăsta lasă multe consecințe pe care le descoperim ulterior. O să aflăm care este cauza. Cred că nu va mai juca fotbal. Pronosticul de viață este bun, dar ca fotbalist nu cred că va mai avea curajul să joace.

Până nu se depistează exact cauza, nu se pune problema să mai intre e teren. A făcut un stop cardiac fără discuție, pentru că a avut nevoie de resuscitare. Jucătorul și-a revenit, este la spital, în afara oricărui pericol.

Important este să se deceleze cauza acestui stop cardiac. Medicul echipei ajunge primul și conform regulamentelor FIFA și UEFA, apoi sunt medicii de linie, care stau lângă bancă. Cei urgentiști, care sunt anume stabiliți. Nu e nimic întâmplător. Inclusiv cine care targa”, a afirmat dr. Pompiliu Popescu.

Starea lui Christian Eriksen, stabilizată

Giuseppe Marotta, CEO al Inter Milano, a declarat, după ce a primit informaţii de la spitalul în care se află Eriksen, că există un „optimism precaut” în ceea ce priveşte sănătatea jucătorului danez.

Potrivit tatălui fotbalistului, Eriksen este conştient şi vorbeşte, a spus impresarul jucătorului. „Christian Eriksen este conştient şi este supus mai multor analiza la spital”, a anunţat federaţia daneză.

Pentru că starea de sănătate a lui Christian Eriksen a fost una mai bună, după starea de șoc creată în minutul 42, meciul s-a reluat la ora 21:30. Finlanda a obținut prima victorie din istorie la un turneu final, 1-0 cu Danemarca.

 

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version