Cauta

Steaua se revolta impotriva dictaturii FRF

Refuzul conducerii Stelei de a permite jucatorilor sa se alature lotului divizionar deplasat de Anghel Iordanescu in Turcia pentru un cantonament de doua saptamani l-a infuriat la culme pe selectionerul echipei nationale.

Sub pretextul „interesului national”, Iordanescu a programat un stagiu extern fix in mijlocul perioadei de pregatire pentru formatiile din Liga 1. Cum ianuarie-februarie nu inseamna nimic pentru FIFA (nu e data oficiala in calendar rezervata nationalelor), „Tata Puiu” n-a putut convoca niciun fotbalist roman care evolueaza in strainatate si si-a indreptat atentia asupra campionatului intern. Dintre toate cluburile, doar Steaua s-a revoltat, refuzand sa permita jucatorilor deplasarea in cantonamentul „nationalei”.

Iordanescu: „FRF sa ia o decizie dura!”

General fara nicio putere de decizie, Anghel Iordanescu a facut un apel catre FRF sa sanctioneze asa cum trebuie tupeul stelistilor. „Clubul Steaua a avut o pozitie de forta si nu si-a dat acordul pentru aceasta participare a jucatorilor la echipa nationala. Nu este fair-play, mai ales ca Steaua se afla intr-o competitie interna cu Viitorul, Astra, Pandurii, Dinamo, iar ei ne-au pus la dispozitie jucatorii. In schimb, Steaua, dupa o pozitie de forta, a incercat sa boicoteze activitatea echipei nationale. Consider ca Federatia si Comitetul Executiv trebuie sa analizeze cu atentie si sa ia o decizie dura impotriva Stelei”, a declarat Iordanescu la plecarea spre Turcia.

Sumudica, mandru ca a fost lasat fara jucatori

Chiar daca este pe primul loc in Liga 1, dar fara un avans linistitor, Marius Sumudica se declara mandru ca selectionerul Iordanescu a convocat multi fotbalisti de la Astra. In loc sa fie preocupat de inchegarea unui „11” cat de cat competitiv pentru retur, „Sumi-gol” spune ca-i fericit de atentia pe care o acorda Iordanescu echipei sale: „Pentru mine, ca antrenor, este o mandrie sa am cat mai multi jucatori la nationala. Poate fi deranjant sa-ti plece multi jucatori la lot in acelasi timp, dar noi suntem de mult timp impreuna si avem relatiile de joc inchegate. Convocarea la nationala ar trebui sa fie o mandrie si pentru jucatori”.
Patru fotbalisti de la Astra Giurgiu au fost luati in stagiul din Antalya: Silviu Lung, Valerica Gaman, Gabriel Enache si Denis Alibec.

Strambele lui Rednic nu puteau lipsi din peisaj

Cu trei jucatori trimisi la lot, Mircea Rednic considera ca si-a facut datoria fata de echipa nationala si, pe cale de consecinta, are tot dreptul sa-si dea cu parerea: „Noi respectam echipa nationala si ne-am conformat solicitarilor primite. Fotbalistii nostri sunt in drum spre Antalya. Nu mi se pare normal, insa, ca alti antrenori sa refuze sa lase jucatorii. Mi se pare o lipsa de respect fata de mine, ca antrenor, si fata de jucatori. Eu am discutat cu Anghel Iordanescu si l-am rugat sa-mi lase jucatorii la amicalul de marti (n.n. – Dinamo-Aris Limassol), dar el m-a refuzat. Mi-a zis ca o sa sara Steaua, sa protesteze. Era vorba de o singura zi. Nu mai inteleg nimic. Noi am fost refuzati, iar altii pot sa nu trimita? Nu e normal. Fraierii vin la actiunile echipei nationale, iar smecherii merg direct la Euro”. Din lotul lui Dinamo au mers la „nationala” Steliano Filip, Ionut Nedelcearu si Dorin Rotariu.

Pandurii ameninta: „Vom chema inapoi jucatorii!”

Chiar daca la Pandurii antreneaza fiul selectionerului, Edi Iordanescu, pozitia conducerii clubului gorjean este categorica: jucatorii convocati la lot vor fi chemati inapoi daca Steaua nu accepta sa trimita fotbalistii la echipa nationala! „Pentru Pandurii este o onoare sa aiba jucatori convocati la echipa nationala. Consideram ca reprezentarea Romaniei la Campionatul European constituie o prioritate nationala. In conditiile in care urmeaza un play-off foarte echilibrat, este fair play ca toate echipele sa respecte decizia Comitetului Executiv de a lasa jucatorii sa se prezinte la echipa nationala, cu riscul de a suferi la capitolul omogenitate. Daca una dintre echipe nu respecta regulamentele in vigoare, cerem o reactie pe masura din partea FRF. Daca nu va urma o reactie pe masura, ne vom rezerva dreptul de a chema jucatorii convocati la echipa nationala inapoi in Spania”, a reactionat presedintele Narcis Raducan.
Cristi Sapunaru, Mihai Radut, Ioan Hora si Adrian Ropotan au parasit cantonamentul echipei Pandurii din Cadiz si au plecat sa se alature lotului national.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version