Cauta

Soc! Ultrasii egipteni aveau arme de foc!

Pentru a forta impunerea dictaturii militare in Egipt, la partida dintre Al Masry si Al Ahly Cairo, fanii gazdelor au intrat pe teren cu largul concurs al celor care trebuiau sa asigure paza. Bilantul tragediei de miercuri seara e tragic: 74 de morti si 1000 de raniti , din care 150 in stare critica.

Fanii gaydelor invadand terenul din Port Said

Partida dintre Al Masry (locul 5) si Al Ahly (locul 2) din prima liga egipteana a adus pe stadion din Port Said 22.000 de fani, capacitatea arenei fiind de 25.000 de locuri. Al Ahly a condus la pauza cu 1-0, dar nimic nu prevestea drama ce avea sa urmeze. Gazdele au revenit in ultimele 15 minute ale meciului si au cistigat cu 3-1.

Fotbalistii de la Al Ahly fugind catre vestiare

Imediat dupa fluierul de final, suporterii gazdelor au navalit pe teren si i-au atacat pe oaspetii veniti din capitala.

Ultrasii, inainte de a-si pune planul in aplicare

Jucatorii celor doua echipe au fugit ingroziti spre vestiare, iar cei de la Al Ahly Cairo s-au refugiat la dusuri, acolo unde tehnicianul portughez Manuel Jose a incercat sa salveze si cativa suporteri. ”Sunt morti pe gazon!!! Sunt morti in vestiare!!! Nu voi mai juca fotbal atat timp cit nu se va face dreptate”, a declarat vedeta de la Al Ahly, Emad Meteab, fost jucator la Standard Liege.

Frontul Democratic acuza armata

Dupa cumplitele evenimente de miercuri seara, Frontul Democratic din Egipt a remis o declaratie in care pune in carca armatei tot ceea ce s-a intamplat pe stadionul din Port Said. „Faptul ca fanii celor de la Masry au atacat suporterii sositi din Cairo (2.000 de oameni) a fost ceva deliberat. Consiliul Militar are un plan de a baga tara intr-un haos si a ne forta sa acceptam dictatura militara”, a explicat un membru al gruparii.

„Cum de i-au lasat sa intre cu asa ceva pe stadion?!!”

Ultrasi lui Al Ahly, care au scapat din masacru, au fost dusi la Cairo cu un tren special pazit de armata. Fanii au fost intampinati in gara de mii de lucitori ai Capitalei, care au jurat razbunare pentru cele petrecute la Port Said. „Politia a deschis portile care ne separau de cei de la Masry. O multime de huligani cu cagule, inarmati cu pietre, sticle, cutite, sabii si chiar arme de foc, au navalit peste noi. Cum de i-au lasat sa intre cu asa ceva pe stadion?!! Politistii au stat si s-au uitat la noi, iar ambulantele au venit tarziu”, a declarat un fan al gruparii din Cairo, care a scapat teafar dupa macel. Bilantul tragediei de la Port Said este groaznic: 74 de morti si 1000 de raniti , dintre care 150 in stare critica. Politia a arestat doar 47 de persoane, iar armata a anuntat ca de acum inainte va folosi forta pentru a evita astfel de masacre.

Conducerea federatiei de fotbal – demisa!

Ieri, conducerea federatiei egiptene de fotbal a fost demisa, in urma unui decret dat de catre premierul egiptean Kamal al-Ganzouri. In plus, seful cabinetului de las Cairo a precizat, in fata Parlamentului reunit intr-o sesiune extraordinara, ca guvernatorul din Port Said si-a depus si el demisia si ca aceasta a fost acceptata. Ieri, numerosi suporteri ai echipei Al Ahly s-au strans in faimoasa Piata Tahrir din Cairo, blocand caile de acces si impiedicand masinile sa treaca. „Ori se face dreptate, ori murim ca ei!”, au scandat fanii.

Dramele fotbalului

Moartea a cel putin 74 de persoane, miercuri seara, la Port Said, se adauga unei lungi serii de drame legate de fotbal. Tragediile Heysel (1985), Sheffield (1989) si Furiani (1992) au marcat in mod deosebit opinia publica, insa bilantul cel mai dramatic s-a inregistrat la Lima, in 1964. Pe 23 mai 1964, s.au consemnat 320 de morti si o mie de raniti la meciul Peru – Argentina de pe stadionul „National” din Lima, ca urmare a unei miscari a multimilor. Portile stadionului fiind inchise, suporterii nu au putut sa iasa si numerosi au murit zdrobiti sau asfixiati.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version