Cauta

Simona Halep, SABOTATĂ de duşmani la US Open? „Este posibilă și o contaminare”

Simona Halep

Simona Halep, SABOTATĂ de duşmani la US Open? "Este posibilă și o contaminare"

Simona Halep a fost suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la ediția din acest an de la US Open. Jucătoarea noastră a fost depistată cu Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia Federației Române de Tenis, crede că apărarea Simonei Halep ar trebui să ia în calcul și posibilitatea ca un aliment consumat de sportiva noastră să fi fost contaminat.

Halep, contaminată intenţionat la US Open?

Itu consideră că Simona s-ar fi putut contamina prin mâncare și a oferit un exemplu personal.

În mod normal, nu trebuie să-ți prepare cineva băuturile fără ca tu să știi. Cred că este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs sau un altfel de mod. În Argentina, când am fost în 2017-2018, carnea a fost contaminată.

Conținea deja produse de doping și ni s-a spus să evităm carnea de vită și de porc, deoarece conțin elemente care îți dau putere. Șansele sunt foarte mari să-și dovedească nevinovăția, pentru că Simona este o persoană onestă și deschisă. A spus tot timpul ce probleme are și eu cred în ea.

Nu știu dacă își va încheia cariera, totul ține și de ce spune instanța. N-am apucat să vorbesc cu ea, dar suntem în spatele ei și o susținem.

De asemenea, nu ne putem opune la ceea ce spune Federația Internațională și vă mărturisesc că am fost notificați de Comisia Antidoping care ne-a spus să o avem în vedere pentru cazul de dopaj, dar să nu o suspendăm în acest moment”, a declarat Răzvan Itu.

Simona, suspendată 12 luni?

Potrivit ANAD, Roxadustat este o “substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Elementul obiectiv ar trebui să fie utilizat pentru a determina în ce categorie de vină se încadrează un caz, iar elementul subiectiv poate fi apoi utilizat pentru a plasa sportivul în partea de sus sau de jos a categoriei.

Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de 4 ani.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version